Caută
Close this search box.

Nicușor Dan este optimist, deși scandalul din USR îl dezavantajează: Scopul partidului e să aducă în față oameni din societatea civilă

Nicușor Dan

Mai mulți USR-iști din conducerea centrală a partidului sunt revoltați de decizia de amânare a desemnării candidaților la alegerile locale care nu sunt membri de partid.

Politicienii acuză că majoritatea controlată de Dan Barna încearcă astfel să îl scoată pe Nicușor Dan din joc pentru a-l favoriza astfel pe candidatul PLUS, Vlad Voiculescu.

Nicușor Dan, în schimb, e încrezător că situația din USR se va tranșa în favoarea sa. El a precizat, pentru B1 TV, că statutul USR, așa cum l-a gândit el acum patru ani, prevedea că scopul partidului era tocmai să aducă oameni competenți din societatea civilă pe poziții importante, chiar dacă aceștia nu sunt și nu vor să fie membri de partid. Dan a mai susținut că juriștii USR au susținut deja că o eventuală susținere a sa de către acest partid nu este în afara statutului.

”Decizia de a îmi depune CV-ul în competiția internă a venit după întâlniri cu membrii sectoarelor USR, care au avut loc în iulie. Cu câteva luni înainte, cerusem sprijinul partidelor de Opoziție pentru o candidatură independentă. Am mers să vizitez oamenii din filialele USR și mi-au spus să-mi depun candidatura și asta am făcut. A fost un vot electronic, 800 la 300 au spus că e bine să fiu și eu în competiție. Au urmat niște dezbateri și va urma un vot electronic al membrilor USR București pe cine să susțină.

E o discuție juridică dacă statutul permite sau nu, eu cred că s-au pronunțat deja juriștii. A fost o scrisoare făcută de opt juriști, care au spus că statutul permite. Acum e o dezbatere internă pe tema statutului.

Am spus că statutul USR, cum l-am scris acum patru ani, spune că scopul USR e să extragă persoane competente din societate și să le pună în poziții potrivite. Nu neapărat membri de partid! E chiar principiul fundamental. USR, care s-a născut din societatea civilă, vrea să aducă oameni din societatea civilă în poziții în care pot să facă bine societății. Cred că situația se va tranșa favorabil.

Am explicat de ce am plecat acum doi ani jumate și nu vreau să reiau. Eu cred că USR trebuie să fie partidul unei generații și să se adreseze oamenilor de diverse opinii care vor să schimbe sănătate, infrastructură, administrație, sistem de educație. Mai cred că oamenii din București vor altă administrație decât Firea și PSD. Votanții Opoziției vor un candidat unic, PNL și USR-PLUS să susțină un singur candidat. 

Eu am încredere că decizia în ceea ce mă privește va fi favorabilă”, a declarat Nicușor Dan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri