Caută
Close this search box.

O nouă viziune scenică pentru PUNGUȚA CU DOI BANI, la Teatrul Ion Creangă

Am avut șansă să fiu în sală chiar la premieră. Credeam că nu este încă rodat mecanismul intim al spectacolului, dar…

Să începem cu începutul. Dimineață cu soare, copii nerăbdători să intre în inima poveștii. Încă de la intrare, avem numai surprize plăcute. Cei mici sunt invitați să demonstreze, pe pereți, cât sunt de obișnuiți cu mânuirea culorilor. Apoi, vine ,,găina,, si ne pregătește să fim niște participanți la reprezentație… Uraaaa! O să fie grozav!

Intrăm în sală. Acolo, ce să vezi ? Spectatorii aveau locuri chiar pe… scenă. Nu credeți ? Sau actorii au jucat în mijlocul prichindeilor însoțiți de părinți, bunici, ori prieteni.

Trece totul foarte repede. În ritm alert!

Gabriela Dumitru, cea care semnează scenariul și regia, după povestea lui Ion Creangă menționează:

„Punguța cu doi bani” este o excelentă oportunitate de a redescoperi poveştile lui Ion Creangă – basme de un incredibil dinamism scenic, deşi au fost scrise acum mai mult de un secol. Adaptat de o echipă tânără și talentată, care propune o interpretare inedită a binecunoscutului text, spectacolul aduce publicul – copii și adulți deopotrivă – în mijlocul acțiunii. „Încă din foaier pornim în aventură. Alături de cocoș pornim la drum, trecând prin apă și prin foc, în lupta cu boierul, cu vizitiul și bucătăreasa. Când pe drum, când pe lângă drum, în curtea căsuței colorate sau printre copaci, strigând cu toții: Cucurigu, boieri mari, dați punguța cu doi bani!”

Am remarcat pe toți cei  implicați:

DECORUL Diana Moțea
COSTUMELE Ioana Colceag
COLOANA SONORĂ Andrei Petre Tatu
DISTRIBUȚIA Cocoșul: Ciprian Niculae

Boierul / Moșul: Voicu Hetel

Vizitiul: Marius Nănău

Bucătăreasa / Găina: Oana Bănuță

Baba: Liliana Donici

Întreb nepoatele la final. Cum a fost ? Grozaaav, când mai mergem să vedem cocoșul ? A fost un răspuns lămuritor formulat cu semn de întrebare. Chiar. Când mai mergem?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri