Caută
Close this search box.

O persoană a fost ucisă, iar alte zece au fost rănite într-un atac dintrtr-un liceu profesional în Finlanda

O persoană a fost ucisă, iar alte zece au fost rănite marţi, într-un atac într-un liceu profesional la Kuopio, în centrul Finaldei, au anunţat autorităţile locale, relatează AFP.

”Poliţiştii au făcut uz de armă. Un atacator a fost arestat. Răniţii au fost evacuaţi”, a anunţat poliţia într-un comunicat.

Circumstanţele acestuii atac erau imediat vagi, la fel ca motivaţiile suspectului arestat.

Potrivit presei locale, atacatorul, un tânăr care se află între răniţi, a pătruns – înarmat cu o sabie – marţi dimineaţa într-o sală de clasă a Institutului de formare profesională Savo, în care se află liceeni şi adulţi.

”El a lovit o fată la gât cu o sabie şi a înjunghiat-o în abdomen”, a declarat presei locale un martor. Agresorul a declanşat, de asemenea, ”un fel de mică bombă incendiară”, a adăugat el.

O martoră, Roosa Kokkonen, care lucrează în apropiere de instituţie, a declarat pentru postul finlandez de televiziune MTV că o profesoară a ieşit fugind din clădire, plină de sânge pe mâini.

În pofida faptului că crimele violente rămân relativ rare în această ţară nordică cu 5,4 milioane de locuitori, Finlanda a a fost îndoliată de două atacuri armate în masă în instituţii şcolare, la sfârşitul anilor 2000.

În 2007, un tânăr în vârstă de 18 ani a împuşcat şapte elevi şi directoarea unuiliceu de la Tuusula, la nord de Helsinki, înainte să se sinucidă.

În septembrie 2008, un elev a ucis zece persoane într-un liceu profesional la Kauhajoki (vest), după care s-a sinucis.

În august 2017, un solicitant de azil marocan în vârstă de 22 de ani a înjunghiat mortal două femei şi a rănit alte opt persoane la Turku (sud-vest). Abderrahman Bouanan a fost condamnat în iunie 2018 la închisoare pe viaţă, după ce a fost găsit vinovat de crimă şi tentativă de omor cu caracter terorist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri