Caută
Close this search box.

Orban către PSD: Nu vă chinuiţi cu concursurile pe funcţii. Tot îi DĂM AFARĂ pe directorii voştri din ministere!

orban

Premierul desemnat, Ludovic Orban, i-a anuntat pe liderii PSD sa „nu mai traga de timp” privind investirea noului guvern, intrucat cei pe care vor sa ii instaleze acum definitiv pe functii, in aparatul central al Guvernului, vor fi oricum dati afara, prin reorganizare.

„Nu mai trebuie sa traga de timp, nu mai trebuie sa astepte pana se finalizeaza concursurile, degeaba se finalizeaza concursurile, oricum prin reorganizarea ministerelor si prin reorganizarea altor entitati ale administratiei publice, le fac degeaba, oricum le fac in afara legii. Trebuie sa inteleaga ca nu mai pot sa se cramponeze de putere in acest stil rusinos si penibil pe care orice roman il condamna astazi”, a declarat Orban.

Orban a mentionat anterior ca noul Guvern va da, imediat dupa instalare, o ordonanta de urgenta privind reorganizarea Guvernului. Noul guvern va avea numai 16 ministere.

„Este inclus in programul de guvernare ca ne dorim un audit profesionist, serios, care sa scoata la iveala problemele din sistem si sa genereze solutii de indreptate in fiecare minister. V-o spun din capul locului ca intentia mea e sa reorganizam fiecare minister. Am si optat pentru o formula cu doar 16 ministere. Vom analiza pe fiecare agentie, autoritate, care e cea mai buna structura organizatorica”, a subliniat Orban.

Ludovic Orban a transmis o scrisoare conducerii Parlamentului, in care propune un calendar strans pentru investirea noului guvern. El vrea ca votul sa fie dat pe 30 octombrie. PSD insa nu este de acord.

„Trebuie respectati pasii constitutionali. Nu pot sa resping scrisoarea sau sa nu iau act de ea, dar nu acestia erau pasii. Primul pas pe care trebuie sa il faca este sa vina cu formula de guvern si programul de guvernare. Birourile permanente reunite vor vota si vor stabili calendarul.

Nu vom prelungi mai mult decat este nevoie acest calendar, cred parlamentarii doresc ca aceste audieri sa nu fie de forma. Sa fie audieri serioase, pe respectarea Constitutiei. Vorbim matur de un viitor guvern, nu suntem intr-o criza majora. Criza ar fi daca acest guvern nu ar fi investit”, a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu.

Pana acum, PSD a sustinut ca este „haos” in tara din cauza demiterii Guvernului Dancila si a acuzat partidele de Opozitie ca nu sunt in stare sa vina cu un nou guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri