Caută
Close this search box.

Orban: În sfârșit am oprit PSD să facă rău României. Mulțumesc președintelui Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul moțiunii

ludovic orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, după ce guvernul Dăncilă a căzut în Parlament, că mulțumește președintelui Klaus Iohannis ”pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni”. Orban a  convocat Biroul Politic Național al PNL pentru vineri dimineața pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care liberalii vor merge la președintele României.

Redăm mai jos principalele declarații făcute de Ludovic Orban după votul moțiunii

Astăzi Parlamentul României a demis guvernul PSD, care și-a bătut joc de România așa cum nu și-a bătut joc nimeni în ultimii 30 de ani. Mulțumesc președintelui Klaus Iohannis pentru implicarea decisivă în succesul acestei moțiuni. Mulțumesc colegilor mei care au fost prezenți toți și au votat.

Mulțumesc partenerilor politici care au stat până la sfârșit rezistând la cele mai ticăloase și mizerabile oferte, de către o putere disperată care nu a făcut altceva decât să servească infractorii. Nu ne bucurăm azi, guvernarea României e un lucru mult prea grav.

Se încheie o perioadă de distrugere, de ură și de divizare începe o perioadă de contrucție, în care guvernul va fi readus în serviciul cetățeanului. Mâine, la ora 9, am convocat Biroul Politic Național al PNL pentru a stabili strategia, echipa care va reprezenta partidul în cadrul consultărilor de la Cotroceni și mandatul cu care ne vom duce la președintele României.

Salut și respect pe toți parlamentarii care au avut tăria să reziste tentațiilor și amenințărilor la care au fost supuși și au votat în favoarea moțiunii. Există o speranță, țin să-i felicit și să le transmit respectul meu parlamentarilor indiferent de culoarea politică și că în sfârșit am oprit PSD să facă rău României.

România are nevoie de seriozitate, de competență, de cinste, onestitate, corectitudine.

Faza unu, primul pas, s-a încheiat. Sunt convins că fiecare formațiune politică va decide în forurile statutare care va fi poziția și mandatul la consultările de la Cotroceni.

Declarațiile privitoare la ceea ce vom face îl vom da numai după dezbaterea în forurile statutare ale PNL, mâine.

Sunt convins că noul guvern va avea capacitatea de a desemna un candidat integru, profesionist pentru postul de comisar european, care să se bucure de respectul partenerilor europeni.

În cazul în care vom fi chemați să formăm guvernul, propunerea PNL pentru premier este în persoana președintelui PNL, adică a mea, Ludovic Orban.

Imediat după congres, PNL a lucrat intens la programul de guvernare. Avem 4-5 posibili miniștri pentru fiecare domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri