Caută
Close this search box.

Orban, instransigent cu bugetarii care plimbă hârtii: Toţi cei care au intrat pe uşa din dos vor pleca

ludovic orban

Ludovic Orban a declarat că se impune o dimensionare optimă a personalului fiecărei instituţii şi că toţi cei care au intrat pe uşa din dos şi nu fac decât să plimbe nişte hârtii vor trebui să plece.

Orban a spus, marţi seară, la Digi24 că restructurarea aparatului guvernamental înseamnă în primul rând mai puţine ministere.

„În niciun caz 28, cum este acum. Este o prostie, nu există în nici o ţară europeană aşa ceva. M-am uitat la guverne importante, media este 15-16. Economia nu poţi s-o spargi în patru ministere.

Ministerul de Externe iar să-l împarţi în patru, cu vicepremier pentru parteneriate strategice, Ministerul Afacerilor Europene şi Ministerul Românilor de Pretutindeni, pentru că toate activităţile sunt cuprinse în Ministerul de Externe“, a spus Orban.

Întrebat câţi bugetari îşi vor pierde locurile de muncă, premierul desemnat a declarat că se va face o dimensionare optimă la nivelul fiecărei instituţii.

„Asta vom face după reducerea ministerelor, suntem cu analiza făcută deja, ea trebuie verificată la faţa locului. Va fi o restructurare a numărului de agenţii, autorităţi, oficii, tot în sensul unei organizări mai judicioase şi pentru o abordare mai coerentă. Foarte greu să faci acum o dimensionare.

Cu siguranţă unii vor trebui să plece, dar îmi cer scuze, toţi cei au intrat pe uşa din dos, fără să aibă vreo pregătire serioasă, numai pe bază de carnet de partid, toţi cei care plimbă degeaba hârtii sau mulţi dintre ei nici nu vin să semneze condica (o semnează o dată pe săptămână) vor pleca“, a precizat Ludovic Orban.

Un răspuns

  1. Da domnule L. Orban bine zis si bine sa faceti. Aparatul de stat trebuie redus drastic, poate la jumatate si mai bine. Multi plimba hartii, taie frunza la caini, ori face vant la locul de munca. Iar cei ramasi, pentru salariile care le primesc, mai mari ca in privat, trebuie sa munceasca, cele opt ore sa fie acoperite in munca. Procedand astfel se vor reduce cheltuielile cu salariile. Bugetul este foarte sarac. Trebuie reduse cat se poate de mult imprumuturile la banci. Trebuie eliminate primele si salariile compensaturii, sau stabilita o limita a nr. de salarii compensatorii, atat cat permite bugetul. Trebuie adoptat sistemul atat poate economia reala, atat dam. Urgent trebuie pusa frana risipirii banilor in general si in mod special la pensiile speciale . La pensiile speciale trebuie urgent aplicate impozite. Ajunge cu risipa banului public, pe care a practicato partidul iresponsabil PSD. Referitor la nr. de ministere, sunt convins ca impreuna cu staful domniei voastre ati analizat situatia si totusi cu mai multa exigenta s-arfi putut sa va limitati la un maxim 11 – 12 ministere. Luati exemplul Germaniei care are in jurul a 11 ministere. Trebuie sa luati in calcul si faptul ca circa cinci mil. de romani sunt plecati in afara.
    Domnule L. Orban dati dovada de seriozitate si RESPONSABILITATE. Sa nu va lasati atras de comisioane de spagi sau alte foloase necuvenite. Sa nu faceti greseala sa taiati din salarii sau din pensii. Va urez succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri