UPDATE Premierul Boris Johnson a suspendat marţi examinarea acordului asupra Brexitului în Parlamentul britanic, în urma respingerii calendarului pentru aprobarea lui dorit de guvern, în aşteptarea unei decizii a UE cu privire la o eventuală amânare a datei de retragere din Uniune, informează AFP şi dpa.

După acest vot care a compromis serios şansele unei ratificări înainte de 31 octombrie, premierul britanic a declarat în faţa parlamentarilor că intenţionează să le solicite europenilor să-şi exprime intenţiile cu privire la amânarea Brexitului.

„În aşteptarea deciziei lor, vom suspenda examinarea acestei legislaţii” asupra Brexitului, a spus Johnson, potrivit Agerpres.

Parlamentarii britanici au respins calendarul accelerat al premierului Boris Johnson privind adoptarea legislaţiei asupra Brexitului, compromiţând şansele unei ieşiri cu acord a Regatului Unit din Uniunea Europeană pe 31 octombrie, informează Reuters, dpa şi AFP.

Respins cu 322 de voturi contra (308 pentru), acest calendar prevedea o aprobare a legislaţiei de aplicare a acordului până joi seara, termen considerat prea scurt de deputaţi pentru a dezbate un text de 110 pagini.

Boris Johnson va cere anticipate dacă deputaţii îi resping solicitările privind Brexitul

Premierul britanic Boris Johnson i-a avertizat marţi pe deputaţii Camerei Comunelor că, dacă aceştia vor întârzia adoptarea legislaţiei privind Brexitul, el va renunţa la orice încercare de a obţine ratificarea de către legislativ a acordului de retragere din UE şi va cere în schimb convocarea alegerilor anticipate.

73 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 5 =