Caută
Close this search box.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, îşi rupe nasul şi se răneşte la faţă, căzând de pe scenă VIDEO

peter altmaier

Ministrul german al Economiei Peter Altmaier a căzut marţi de pe scena unei conferinţe în domeniul digital şi şi-a fracturat nasul, a suferit o laceraţie, contuzii şi escoriaţii, au declarat surse pentru DPA.

Altmaier, în vârstă de 61 de ani, a leşinat, însă şi-a recăpătat cunoştinţa la faţa locului, au declarat surse pentru DPA. El a fost spitalizat şi a fost examinat timp de mai multe ore.

Ministrul urmează să nu mai participe la o reuniune a Guvernului prevăzută miercuri, la Berlin, potrivit unor surse.

Incidentul a avut loc după ce ministrul a susţinut discursul de deschidere al Summitului Digital, organizat de Guvern, la Dortmund (nord-vest).

Un purtător de cuvânt a anunţat că Altmaier s-a împiedicat pe nişte scări. El era conştient în ambulanţa cu care a fost condus la spital şi a mulţumit pentru îngrijirile medicale pe care le-a primit.

După ce a căzut, paramedici au intervenit, în timp ce Altmaier zăcea pe podea, ascuns de priviri cu ajutprul unei pături. Sala în care se desfăşura evenimentul a fost evacuată.

”Ce sperietură!”, a scris pe Twitter preşedinta Uniunii Creştin Democrate (CDU) Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK). ”Dragă Peter Altmaier, îţi urez să recuperezi rapid şi să te pui din nou pe picioare”.

”Sper să ne revedem curând în Cabinet”, a scris pe Twitter vicecancelarul Olaf Scholz, ministrul Finaţelor, care urmează să-l reprezinte pe Altmaier în cadrul şedinţelor de Guvern, în cazul unei absenţe prelungite.

Un purtător de cuvânt al cancelarului german Angela Merkel i-a urat, de asemenea, însănătoşire grabnică din partea întregului Guvern german.

Altmaier a susţinut un discurs de aproape 20 de minute la acest eveniment, care s-a reluat după ce ministrul a fost transportat la spital. Înaintea sa a vorbit premierul landului Renania de Nord-Westfalia Armin Laschet.

”Ne-am ţinut cu toţii răsuflarea. Este bine că un doctor şi un profesor medical au fost imediat lângă el”, a declarat Laschet pentru DPA.

Înainte să cadă, Altmaier a prezentat un ambiţios proiect eruopean în vederea unei reţele cloud care ar putea reprezenta o alternativă la serviciile oferite de giganţii americani în domeniul Internetului.

Reţeaua de cloud Gaia-X are, între altele, obiectivul să deschidă companiilor europene calea către modele digitale de afaceri şi să ajute în lupta împotriva unor boli precum cancerul prin analiza datelor.

Proiectul a fost pregătit timp de luni de zile de Ministerul Economiei al lui Altmaier.

Summituri digitale anuale şi activitatea dintre ele reprezintă o ”platformă centrală a cooperării între Guvern, companii, lumea academică şi societate, în timp ce noi modelăm transformarea digitală”, a declarat ministrul german al Economiei.

Programul lui Altmaier cuprinde o serie de sarcini importante în săptămânile şi lunile următoare.

El urmează să prezinte, luna viitoare, un proiect de lege vizând eliminarea treptată, până în 2038, a electricităţii produse pe bază de cărbune.

Negocieri au loc, în prezent, cu operatori ai centralelor de electricitate cu lignit, în vederea plăţii unor compensaţii în valoare de miliarde de euro.

Altmaier plănuieşte, de asemenea să prezinte o versiune finală a strategiei sale industriale, în urma unor negocieri cu asociaţii comerciale. Un prim proiect a fost amplu criticat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri