Victor Ponta a declarat, luni, că după moțiunea de cenzură, va face o propunere oficială foștilor săi colegi din PSD, pentru refacerea unei majorități cu ALDE, dar „fără Viorica Dăncilă sau Mihai Fifor”, iar propunerea de premier nu va fi de la Pro România sau PSD.

„Pot să cred că joi seară, la o oră după moțiunea de cenzură, o să fac o propunere oficială către toți foștii mei colegi de la PSD să refacem o majoritate, cu ALDE, fără Dăncilă sau Fifor”, a declarat Victor Ponta, luni, în Parlament.

Acesta a mai spus că vor discuta propunerea de premier joi seară, după moțiunea de cenzură.

„Propunerea de premier o discutăm joi după-amiază, (…) un premier care nu este nici la PSD, nici la Pro România, că-s orgoliile mari” ,a declarat Ponta.

Acesta a mai afirmat că Sorin Câmpeanu „s-ar califica” pentru postul de premier și că până la alegerile prezidențiale s-ar putea forma o majoritate de stânga.

„Sorin Câmpeanu este membru în Pro România și chiar e numărul doi. S-ar califica, evident, dar probabil că PSD n-ar accepta nicidoată pe cineva din Pro România. Important este că până la alegeri am putea avea o majoritate de stânga care să facă ce nu s-a făcut din 2016”, a mai zis acesta.

Fostul premier a mai precizat că exclude o guvernare cu PNL, USR sau PMP.

Reacția lui Tăriceanu

„Știu, știu de această propunere făcută domnul Ponta, am serioase îndoieli, ca să nu spun că sunt categoric în dubiu că președintele va mai desemna pentru a patra oară un premier din partea PSD-ului, deci această formulă nu mi se pare una fezabilă”, a spus luni Călin Popescu Tăriceanu.

69 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 3 =