Caută
Close this search box.

PSD vrea să CONFIŞTE Spitalul Oncologic pentru Copii

spitalul oncologic de copii

Pentru construirea primului spital oncologic pentru copii, 260.000 de persoane fizice și 1.700 de companii au donat în ultimii ani suma necesară pentru a vedea proiectul realizat. În total s-au strâns 26 de milioane de euro, chiar și trupa Metallica virând în contul Asociației Dăruiește Viață peste un milion de lei.

Acum, statul român, prin oficiali de prim rang de la Palatul Victoria, vrea să pună mâna pe bani.

Într-un interviu acordat Universul.net, Carmen Uscatu, una din cele două inițiatoare ale proiectului, acuză presiunile și intimidările la care sunt supuse.

Ea povestește cum, într-o zi de vineri, într-un birou de spital bucureștean, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, le-a acuzat pe Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu că este ilegal ceea ce fac, iar fondurile ar trebui să treacă la stat.

Un soi de naționalizare pe stil nou, după cum reiese din cele relatate de Carmen Uscatu, în discuția cu Universul.net. „Întâlnirea a avut loc vinerea trecută și doamna ministru a venit la această întâlnire să ne spună că noi ar fi trebuit să dăm acești bani la bugetul de stat și să fie organizate licitații publice. A nu se înțelege că noi n-am organizat licitații. Noi am organizat licitații pentru fiecare contract încheiat, respectiv pentru structura spitalului, apoi pentru instalațiile spitalului, a doua parte mare a acestui proiect”, susține Carmen Uscatu.

Aceasta mai atrage atenția asupra deserviciilor de imagine pe care asemenea gesturi le pot crea și dă asigurări tuturoro donatorilor că statul nu va putea deturna banii strânși.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri