Caută
Close this search box.

Rămăşiţele trupeşti ale lui Abu Bakr al-Baghdadi ar fi fost aruncate în mare

statul islamic

Rămăşiţele trupeşti ale lui Abu Bakr al-Baghdadi au fost aruncate în mare, după raidul militar american care l-a vizat pe liderul grupării Statul Islamic (SI) în Siria, au confirmat responsabili ai Pentagonului.

Un responsabil citat de AFP, care s-a exprimat sub acoperirea anonimatului, nu a furnizat alte detalii privind această ceremonie de înhumare în mare care aminteşte de cea a lui Osama bin Laden din 2011, după moartea liderului Al-Qaida în urma unui atac al unei unităţi americane de elită la ascunzătoarea sa din Pakistan.

Potrivit unor oficiali citaţi de Reuters, care nu au intrat nici ei în amănunte, a fost respectat ritul religios islamic la ceremonia de înhumare în mare.

Tratamentul aplicat rămăşiţelor trupeşti s-a făcut de manieră adecvată, a declarat anterior presei, la Washington, şeful statului major al armatei americane, generalul Mark Milley.

Dată fiind natura violentă a morţii lui Baghdadi, care s-a aruncat în aer după descinderea soldaţilor americani, este improbabil ca armata SUA să fi urmat aceeaşi procedură ca în cazul lui Osama bin Laden, în anul 2011.

În cazul fondatorului Al-Qaida, trupul neînsufleţit a fost transportat pe portavionul USS Carl Vinson. Cadavrul a fost spălat şi acoperit cu un cearşaf alb, iar apoi s-a citit din Coran în limba arabă, înainte ca trupul său să fie aruncat în mare.

Rămăşiţele lui Baghdadi au fost mai întâi transportate la o facilitate sigură, pentru a confirma identitatea lui, în urma examinării unei probe de ADN, a precizat Milley.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri