Caută
Close this search box.

Raport Ministerul Justiției: 634 de violatori și 110 pedofili, eliberați în baza recursului compensatoriu

Un număr de  634 de violatori și 110 pedofili au fost eliberați în baza recursului compensatoriu, arată un raport, dat publicității vineri, de Ministerul Justiției.

Aproape 1.900 de deţinuţi eliberaţi mai repede din închisoare în baza recursului compensatoriu au fost reîncarceraţi, dintre care peste 500 pentru fapte violente – tâlhării, omor, omor calificat, viol, fiind unul dintre motivele pentru care PNL solicită abrogarea în regim de urgenţă a legii adoptate în 2017, potrivit unui comunicat emis de către deputatul liberal de Alba, Florin Roman, citat de Agerpres.

Deputatul Florin Roman a informat că, potrivit unui răspuns dat de către Ministerul Justiţiei unei interpelări în care a solicitat precizări referitoare la persoanele eliberate mai repede din penitenciar în baza recursului compensatoriu, de la intrarea în vigoare a Legii nr. 169/2017 şi până în luna septembrie, au fost înregistrate 21.049 de liberări.

„Din cei eliberaţi, 7.003 deţinuţi au fost iniţial încarceraţi pentru fapte extrem de grave, precum crimă, viol, tâlhărie, corupţie etc. În acest moment, circulă liberi pe străzile României: 943 criminali, 110 infractori condamnaţi pentru act sexual cu un minor, 2.300 de deţinuţi eliberaţi mai repede după ce au comis fapte de tâlhărie, dar şi 35 de persoane încarcerate pentru mită. Îngrijorător este şi numărul violatorilor lăsaţi în libertate, nu mai puţin de 634”, arată deputatul liberal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri