Caută
Close this search box.

Replică de la PMB: Ministerul Transporturilor trebuie să autorizeze lucrările de la Pasajul Mogoșoaia

Competenţa de autorizare a lucrărilor la Pasajul Mogoşoaia este a Ministerului Transporturilor, a precizat marţi Primăria Capitalei, în replică la informaţiile din spaţiul online conform cărora PMB ar refuza să emită autorizaţia de construire aferentă organizării de şantier.

„Pentru că este vorba despre o lucrare de interes naţional, competenţa de autorizare a lucrărilor la Pasajul Mogoşoaia este a Ministerului Transporturilor. În ceea ce priveşte autorizaţia pentru organizarea de şantier, în acest caz, având în vedere că amplasamentul aferent organizării de şantier este pe raza sectorului 1, competenţa de autorizare aparţine Primăriei acestui sector. Astfel, documentaţia a fost redirecţionată de Primăria Capitalei, spre soluţionare, conform competenţelor stabilite prin lege, Primăriei sectorului 1”, se arată într-un comunicat Primăriei Capitalei.

Primăria Capitalei menţionează că ar fi emis autorizaţia de construire aferentă organizării de şantier dacă era vorba despre lucrări de construcţii pentru investiţii ce se realizează pe terenuri care depăşesc limita administrativ-teritorială a unui sector şi/ sau care se realizează în extravilan, dacă era vorba despre o zonă protejată, un monument istoric sau despre lucrări de modernizare, reabilitare, extindere de reţele edilitare municipale, de transport urban subteran sau de suprafaţă, de transport şi distribuţie pentru apă/ canal, gaze, electrice, termoficare, comunicaţii, executate pe domeniul public sau privat al municipiului Bucureşti, precum şi lucrări de modernizare şi/ sau reabilitare de străzi, care sunt în administrarea CGMB.

Conform aceleiaşi surse, pe 12 septembrie, STRABAG SRL, în calitate de reprezentant al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, a depus la Primăria Capitalei solicitarea de autorizare „organizare de şantier pentru proiectul – Pasaj Mogoşoaia pe Centura Bucureşti peste DN 1A”, pentru acest obiectiv având un certificat de urbanism emis de Primăria Capitalei în data de 27 august 2019.

„Având în vedere că obiectul certificatului de urbanism reprezintă ‘obţinerea autorizaţiei de construire privind Pasaj Mogoşoaia pe Centura Municipiului Bucureşti, peste DN 1A, inclusiv reţele de utilităţi din culoarul drumului’, competenţa de autorizare a lucrărilor la Pasajul Mogoşoaia este a Ministerului Transporturilor. (…) Pentru simplificarea procedurilor, legislaţia actuală prevede că autorizaţiile de construire/ desfiinţare se emit de către autorităţile locale, în acest caz, de către Primăria sectorului 1”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri