O propunere legislativă privind organizarea rezidențiatului stabilește ca numărul locurilor pentru acest examen să fie egal cu numărul absolvenților de la facultățile de medicină. Proiectul legislativ va merge la vot săptămâna viitoare în Camera Deputaților.

Senatorii au aprobat marți un proiect de lege pentru modificarea și completarea OUG nr. 18/2009 privind organizarea și finanțarea rezidențiatului. Prin schimbările introduse în această ordonanță, experții își propun să rezolve criza examenului de rezidențiat.

Potrivit proiectului de lege care va ajunge în Camera Deputaților, pentru anul 2019, cifra de școlarizare pentru rezidențiat se aprobă printr-o hotărâre a Guvernului. În plus, această cifră va fi egală cu numărul absolvenților de medicină care au diplomă de licență.

examen rezidentiat grila

O altă modificare importantă arată că admiterea ar putea fi organizată anul acesta în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al Ministrului Sănătății. Așadar, pentru 2019, de pe metodologia de organizare a examenului de rezidențiat va fi scoasă semnătura Ministrului Educației.

Examenul de rezidențiat are loc în șase centre universitare din țară: București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara. Concursul se va desfășura sub formă de test grilă cu 200 de întrebări, pe durata a patru ore.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.