Caută
Close this search box.

RINICHI de VÂNZARE pe site-urile de anunțuri. Costă zeci de mii de euro!

rinichi

Anunţuri online.ro este platforma unde cei mai săraci oameni din România își vând rinichii, pentru o viață mai bună.

Redăm mai jos un fragment din ancheta:

La prima vedere, nimic neobișnuit, pare o platformă unde oamenii dau diverse anunțuri de vânzare cumpărare. Dacă ne uităm însă mai atent, găsim rubrica vânzare rinichi. Ni se explică ce este rinichiul, iar în acest moment sunt peste 600 de astfel de anunţuri. Oamenii îşi vând un rinichi pentru diverse sume de bani, 15.000 de euro, 50.000 de euro.

Am vrut să ne convingem că anunțurile nu sunt făcute în glumă. Am sunat câțiva dintre acești oameni. Am vrut să vedem ce i-a împins să ia o astfel de decizie, dacă sunt cu adevărat dispuși să vândă o parte din ei pentru a face rost de bani. Prima cu care ne-am întâlnit este Maria. Are 24 de ani. A răspuns la telefon imediat, dar nu putea să vorbească despre acest subiect pentru că era la serviciu și nu voia să afle colegii. Ne-am întâlnit mai târziu, într-un restaurant din București”, relatează reporterul Digi24.

Maria: Alor mei nu le-am spus încă. Nu ar fi de acord.

„M-am interesat așa să văd cam ce se întâmplă dacă donezi ceva și am citit sfaturi de la câțiva medici, am citit pe net, nu am stat de vorbă cu niciunul și părea ok. Nu ar fi ceva care să-mi dea viața peste cap”, îşi justifică fata gestul.

Maria cere pentru rinichiul ei tânăr, extrem de căutat de cei care au probleme de sănătate, 80.000 de euro. Este foarte hotărâtă. Are nevoie de bani pentru a-și deschide o afacere. Povestește că s-a săturat să lucreze pe bani puțini, la patron: „Cu 20 de milioane nu e ok şi nu poţi să speri la mai mult că n-ai unde sau n-ai la ce acolo. E greu, dar măcar sunt mai multe oportunităţi.

Să investesc 50-60.000 de euro intr-o afacere, dar măcar ştii că îţi vine profit. Cam asta e gândirea mea. O fi bună, n-o fi bună, e a mea. Am lucrat într-un hipermarket, lucram 10 ore, weekendul de 16 ore, plus de luni până vineri, 500 de lei.

Alor mei nu le-am spus încă. Nu ar fi de acord.

Probabil nici eu ca părinte, dar noi suntem mai altfel. Generaţia noastră e mai deschisă. Acum când eşti mamă, nu stiu”.

Pentru a-și putea vinde rinichiul Maria trebuie să facă analize pentru a vedea dacă este compatibilă cu persoana care are nevoie de el. Și în această privință are totul pregătit.

„Toate analizele le fac la …… Oriunde merg chiar dacă e privat au medici foarte buni. Am văzut diferenţa, am fost cu prietene pe la spital.Sunt ok. Doar câteodată mai am tensiunea, ba mai mică, ba mai mare. Asta e singura chestie pe care o am”.
Pacientă: Am văzut un caz în care un medic a trebuit să facă un transplant şi s-a gândit că ar fi ok să mai rupă puţin din ficat

Maria este dispusă să iși riște viața. Gândul că va avea bani o face să treacă peste orice frică.

„Atâta timp cât medicul e bun, eu aşa consider, nu are ce să dea greş. Că el vede oricum dacă nu-ţi mai rezista inima, ştie ce face”, spune tânăra.

Maria știe că există piața neagră de organe și a auzit de multe ori cum se procedează. Mărturisește că are totusi o teamă.

Maria: Am văzut un caz în care un medic a trebuit să facă un transplant şi s-a gândit că ar fi ok să mai rupă puţin din ficat sau nu ştiu de pe unde.

Reporter: Din ficat şi să-l puna la altcineva?

Maria: Ei îşi iau bani. Noi, dacă facem operaţia, în sala de operaţii o să fiu doar eu şi medicul, dumneavoastră n-o să fiţi şi poate să se uite puţin mai într-o parte, aşa, că nu e nimic. Nu simţi. Oricum, ficatul se regenerează şi pentru o chestiuţă din asta îşi iau banii”.

Un răspuns

  1. Bună, Căutăm donatori de rinichi. Suntem localizați în India, Marea Britanie, SUA, Malaezia, Nigeria, India, Spania etc. Foarte urgent. B+ve , O+ve și A+ve Plătim foarte bine 480.000 USD pe vârsta de rinichi ar trebui să fie mai mare de 18 ani. Persoanele interesate ar trebui să ne contacteze
    prin e-mail: rakshanhealthcenter@gmail.com
    Whatsapp + 1 (501)530-9061

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri