Caută
Close this search box.

Scandal fără sfârşit. Rudy Giuliani, presat să spună ce ştie, în Senatul Statelor Unite

Rudy Giuliani

Rudy Giuliani, avocatul preşedintelui american Donald Trump, a fost convocat de Senatul SUA pentru audieri în ancheta privind corupţia din Ucraina.

„Am auzit de nenumărate ori acuzaţii grave făcute de Rudy Giuliani despre corupţia din Ucraina şi despre alte nereguli referitoare la demiterea fostului procuror general Viktor Şokin. Dat fiind comportamentul Camerei Reprezentanţilor, a venit vremea ca Senatul să ancheteze corupţia şi alte nereguli referitoare la Ucraina”, a declarat senatorul republican Lindsey Graham, preşedintele Comisiei pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA.

„Prin urmare, îi voi oferi domnului Giuliani oportunitatea de a veni în Comisia senatorială pentru Afaceri Judiciare pentru a ne informa în legătură cu preocupările sale”, a spus Graham.

Partidul Republican, din care face parte preşedintele Donald Trump, deţine majoritatea în Senatul Statelor Unite. Iniţiativa Senatului de a ancheta presupuse acte de corupţie în Ucraina intervine în contextul în care Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden.

În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri