Caută
Close this search box.

Schweinemast Brader cere insolvenţa Fermei Salcia. Băiatul lui Dragnea a CUMPĂRAT PORCII fără să-i plătească!

Schweinemast Brader

Compania germană Schweinemast Brader GMBH, specializată în domeniul zootehnic, a cerut încă din luna mai insolvența firmei Ferma Salcia, societate păstorită din umbră de Ștefan Valentin Dragnea, fiul lui Liviu Dragnea, iar pe 15 octombrie dosarul s-a mutat la Curtea de Apel după ce o instanță din Teleorman le-a respins cererea, după cum rezultă din portalul instanțelor.

Dosarul a fost înregistrat la Curtea de Apel a fost înregistrat cu numărul 767/87/2019. Avocatul care reprezintă firma germană, Ionuț Călin, spune că datoria fermei Salcia  către Schweinemast Brader GMBH se ridică la 221.000 de euro, plus penalități de un milion de euro.

Firma din Germania a vândut purcei fermei de porci din Teleorman condusă de familia Dragnea, însă avocații Schweinemast susțin că societatea controlată de Dragnea jr nu a mai plătit animalele, invocând probleme economice legate de pesta porcină africană.

  • „Este vorba de o datorie constând din faptul că s-au livrat purcei care apoi nu au mai fost plătiți. Pe lângă această sumă de 221.000 de euro mai este vorba și de o penalitate de un milion de euro. Pe noi ne interesa în primul rând să recuperăm datoria principală, dar Ferma Salcia ne-a ignorat total. Am fost în fermă că să luam porcii, aveam garanție pe purcei dar aceștia nu mai erau. Erau tăiați și vânduți, deși acest lucru nu se putea conform garanției”, ne-a mai precizat avocatul Ionuț Călin.

Compania din Germania a încercat încă din primăvară să recupereze debitul de la Ferma Salcia, societate cerând încă de atunci insolvența pentru a-și recupera datoria de la Dragnea jr.

Tribunalul Teleorman a respins în luna mai acțiunea civilă, așa că avocații celor de la Schweinemast Brader GMBH au cerut apel, proces care se va judeca acum la Curtea de Apel București. ”Nu am nicio explicație logică pentru care nu s-a început insolvența în Teleorman, în condițiile în care datoria este evidentă, iar porcii nu mai sunt în fermă”, ne-a declarat avocatul Ionuț Călin.

Ștefan Valentin Dragnea evită să dialogheze cu presa, prin urmare nu am reușit să obținem un punct de vedere de la acesta în legătura cu insolvența fermei. Nici reprezentanții societății nu ne-au răspuns la mesajele trimise.

Chiar dacă din luna aprilie fiul lui Dragnea a ieșit din acționariatul Ferma Salcia, contractele neachitate au fost încheiate când el controla și în acte ferma. În plus, Ferma Salcia a fost preluată din luna mai de o persoană considerată de procurori ca fiind un paravan pentru afacerile familiei Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri