Caută
Close this search box.

Se închide Realitatea TV? Lovitura dură pentru postul lui Cozmin Gușă

realitatea tv

Realitatea Media se află de opt ani în insolvență și a încercat de două ori  să scape de faliment, dar fără succes. La finalul lunii octombrie expiră licența audiovizuală a postului de știri Realitatea TV, iar postul riscă să fie închis.

Postul Realitatea TV riscă să fie închis la sfârșitul lunii

Compania Realitatea TV a încercat de două ori să scape de faliment. Dacă pe 1 aprilie 2019 Înalta Curte de Casație și Justiție a respins planul de reorganizare al companiei, iată că mai târziu Realitatea Media a reușit prin intermediul avocaților să prelungeacsă termenul de intrare în faliment. Acesta este și motivul pentru care postul Realitatea TV emite la ora actuală, dar se pare că lucrurile bune se apropie de final.

Licența audiovizuală a postului de știri urmează să expire la finalul lunii octombrie. Prin urmare, Realitatea TV riscă să fie închisă pentru că dosarul de prelungire a licenței nu este complet pentru ca CNA să-i aprobe prelungirea cu alți nouă ani.  Vă reamintim că societatea Realitatea Media este de opt ani în insolvență. Datoriile societăţii erau în momentul deschiderii procedurii de insolvență de peste 36 milioane de lei.

Ce măsuri a luat compania pentru a evita falimentul

Realitatea Media a depus după luna aprilie alte două acțiuni la Înalta Curte de Casație și Justiție în speranța de a scăpa de faliment. Așadar, prima cerere depusă de companie a fost respinsă de Curtea de Apel pe 17 septembrie. „Respinge ca tardivă cererea de revizuire formulată de revizuenta SC Realitatea Media SA, prin administrator special Grigoroscut Genoveva Vasilica, împotriva deciziei civile nr. 291/R din 1 aprilie 2019 pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă, în dosarul nr. 980/2/2019. Irevocabilă”, scrie paginademedia.ro.

Tribunalul București a sesizat Înalta Curte de Casație și Justiție, acuzând un conflict de competență între Curtea de Apel și Tribunalul București, dar tot fără succes. În urmă cu două zile, pe 8 octombrie, această cerere a fosr respinsă de Înalta Curte. „ Respinge excepţia conexităţii, invocată de debitoarea REALITATEA MEDIA S.A., prin administrator special Genoveva Grigoruscut. Constată inexistenţa conflictului negativ de competenţă între Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă şi Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VI-a Civilă. Restituie dosarul la Tribunalul Bucureşti – Secţia a VII-a Civilă. Irevocabilă.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri