Caută
Close this search box.

Se strânge lanțul în jurul fostului ministrul Răzvan Cuc: Fost șef CFR, audiat la DNA

răzvan cuc

Un fost șef CFR este audiat, marți, de procurorii DNA.

Constantin Axinia a fost schimbat din funcție de ministrul Răzvan Cuc deoarece ar fi refuzat să semneze un contract de investiții. Declarațiile sale au atras atenția procurorilor anticorupție, care l-au luat la întrebări cu privire la acest subiect.

Marți dimineață, Axinia s-a prezentat la sediul DNA. „Am primit un telefon de la DNA săptămâna trecută, în care am fost chemat în calitate de martor în dosar”, a spus Axinia înainte de a intra la audieri, conform B1 TV.

Chestionat cu privire la refuzul de a semna acel contract, fostul șef al CFR a declarat: „Era riscant şi pentru mine, şi pentru companie. Există un precedent în care s-a semnat după prima instanţă şi după care, la recurs, s-a schimbat soluţia şi atunci compania a fost nevoită acum să rezilieze contractul și să fie acordat părții celeilalte. În cazul ăsta, pe motivarea pe care a dat-o instanța este că nu s-a aşteptat sentinţa definitivă a Curții de Apel şi pentru care acum am fost obligați la plata a patru milioane şi ceva de lei, adică un milion de euro pe care trebuie să o recuperăm”.

În cauză este vorba despre contractul de modernizare a tronsonului de cale ferată Braşov-Sighişoara, contestat în instanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri