Caută
Close this search box.

Seism major în lumea politică. Omul lui Dragnea, ministrul Justiției

Primul ministru Viorica Dăncilă a trimis joi o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care îi solicită să numească miniștrii interimari la mai multe ministere. Pe lista remisă Cotroceniului se numără propunerea pentru interimar la Ministerul Justiției a actualului ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu.

Daniel Suciu este considerat a fi un apropiat al fostului președinte PSD, Liviu Dragnea. Deputat de Bistrița în ultimele două mandate, Suciu a fost un fidel al lui Liviu Dragnea, motiv pentru care a fost numit, în februarie 2018, în funcția de lider al Grupului parlamentar al PSD și mai apoi ministru în guvernul Dăncilă.

Daniel Suciu (39 de ani), actualul vicepremier și ministru al Dezvoltării și Administrației, este absolvental al secției de Științe Politice la Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu, și ar deveni primul ministru al Justiției fără o diplomă în studii juridice.

În urma deciziei CCR, de zilele trecute, președintele este obligat să semneze decretul de eliberare din funcție al ministrului Justiției, Ana Birchall. Dăncilă a propus revocarea din funcție a Anei Birchall pe 23 august și numirea Danei Gârbovan în locul acesteia, dar șeful statului a refuzat. Noua solicitare pentru portofoliul de la Justiție este actualul ministru al Dezvoltării, Daniel Suciu.

oPreședintele „trebuie să emită de îndată” decretul de revocare din funcție a tuturor miniștrilor demiși de prim-ministru a decis CCR.

Propunerile premierului sunt: Ioan Deneș ministrul Apelor și Pădurilor, să fie desemnat vicepriministru și ministru interimar al Mediului; Niculae Bădălău, ministrul Economiei, să fie desemnat ministru interimar al Energiei; Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri sa fie desemnat ministru interimar pentru Relația cu Parlamentul; Gabriel Leș, ministrul Apărării, să fie desemnat ministru interimar al Internelor; Nicolae Hurduc, ministrul Cercetării, să fie desemnat ministru interimar al Educației; Daniel Suciu, minstrul Dezvoltării, să fie desemnat ministru interimar al Justiției; Alexandru Petrescu, ministrul Comunicațiilor, să fie desemnat vicepriministru pentru parteneriate startegice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri