Caută
Close this search box.

Şerban Nicolae îl acuză pe Iohannis de nazism. Institutul „Elie Wiesel”: Istoria Holocaustului nu este subiect de campanie electorală

Şerban Nicolae

Şerban Nicolae, senator PSD, a declarat, luni seară, că preşedintele Klaus Iohannis încearcă „exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani”, făcând trimitere la acţiunile naziştilor. Afirmaţiile lui sunt condamnate de Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, care a transmis News.ro că „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei” şi că istoria Holocaustului „nu este şi nu poate fi subiect de campanie”.

Preşedintele Comisiei Juridice a Senatului a afirmat: „Faptul că domnul Iohannis şi-a pus în gând exterminarea PSD-iştilor pe un model de acum 70-80 de ani, uitând sau neuitând un asemenea mod de gândire care bagă de-a valma simpatizanţi şi votanţi PSD şi vorbeşte în termeni de dispariţie, mă gândesc că, mâine-poimâine, vine şi cu Legile de la Nürnberg, să fie tacâmul complet”.

Într-un comunicat remis News.ro, reprezentanţii Institutului precizează că afirmaţiile „grave” ale senatorului „nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei”.

„În noiembrie se vor împlini 15 ani de la asumarea de către preşedintele României a Raportului final al Comisiei ×Elie Wiesel». A fost un moment de resetare oficială faţă de istoria şi memoria Holocaustului din România”, se arată în comunicat.

„Prin urmare, cu atât mai grave sunt astăzi afirmaţiile senatorului Şerban Nicolae la un post de televiziune, prin care sugera că preşedintele României Klaus Iohannis plănuieşte să introducă legile anti-Semite de la Nürnberg din timpul lui Hitler. Astfel de afirmaţii, chiar şi într-o campanie electorală, nu fac decât să îndepărteze România de valorile şi principiile democraţiei. Nu considerăm că aduc voturi, ci creează false dispute. Istoria Holocaustului nu este şi nu poate fi subiect de campanie”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri