Caută
Close this search box.

Sondaj intern USR: Dezastru pentru Dan Barna după ancheta Rise Project

dan barna

Un sondaj intern al USR preluat de G4Media.ro arată că Dan Barna a scăzut de la 19,7% la 18,5% în intenția de vot în luna octombrie față de septembrie, ocupând locul trei după Klaus Iohannis (scădere de la 40,5% la 39%) și Viorica Dăncilă (creștere de la 21,4% la 23,4%).

Pe locul 4 se clasează Mircea Diaconu cu 8% (creștere de 0,4 pp), urmat de Toader Paleologu (3,8%) și Kelemen Hunor (3,9%).

La întrebarea pe cine ați vota în turul doi, în cazul în care în finală va intra candidatul USR-PLUS, Klaus Iohannis conduce cu 39,8% (în scădere față de septembrie), urmat de Dan Barna (creștere).

Intenția de vot pentru partide arată că PNL conduce cu 36,8% (staționare), urmat de PSD (24,9%, scădere de 0,4pp) și Alianța USR PLUS (19,9%, scădere de 1,1 puncte procentuale). Pro România ar obține 6,5%, în creștere de aproape un punct.

În ceea ce privește cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei politice, 45,8% dintre repondenți au spus alegeri anticipate, opțiunea cea mai populară. 20,1% au indicat un nou guvern PSD, 18,5% au indicat guvern tehnocrat și 14,4% – guvern minoritar.

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 octombrie, după moțiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Dăncilă și după apariția anchetei Rise Project despre proiectele europene ale lui Dan Barna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri