Caută
Close this search box.

Sylvie Goulard, propunerea Franţei pentru un post de comisar european, cu suspiciuni de integritate

Parlamentul European a convocat-o miercuri pe Sylvie Goulard, propunerea Franţei pentru un post de comisar european, pentru o a doua audiere joi dimineaţă pentru a-i da şansa să elimine suspiciunile privind integritatea sa, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al grupului Partidului Popular European (PPE) din legislativul comunitar.

Sursa foto: Twitter

„Doamna Goulard a fost convocată pentru joi dimineaţă pentru a doua audiere, între 09:30 şi 11:00, în cursul căreia îi vor fi adresate 13 întrebări. Apoi va fi luată decizia dacă are sau nu aptitudinea de a fi numită comisar european”, a explicat purtătorul de cuvânt, citat de Agerpres.

Sylvie Goulard a exclus marţi o demisie automată din executivul european dacă va fi pusă sub acuzare în dosarul privind locuri de muncă fictive ca asistenţi pentru europarlamentari din Mişcarea Democrată Franceză (MoDem), potrivit unui document consultat de AFP.

„Dacă voi fi confruntată cu decizii judiciare, cum ar fi punerea sub acuzare, mă voi întreba dacă pot să continui să-mi exercit în mod eficient mandatul”, notează Goulard în acest document, în care răspunde unor întrebări scrise ale europarlamentarilor însărcinaţi să-i valideze candidatura, după o primă audiere considerată insuficientă.

„Mă voi consulta apoi, conform Codului de Conduită al Comisiei, cu preşedinta (Comisiei Europene, Ursula von der Leyen – n.r.) cu privire la măsurile ce trebuie luate”, a adăugat ea.

Sylvie Goulard, desemnată de preşedintele francez Emmanuel Macron, precizează de asemenea că „se angajează să demisioneze” în cazul în care ar fi „condamnată printr-o decizie definitivă pentru o infracţiune ce ţine de exercitarea unei funcţii publice”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri