Caută
Close this search box.

Tăriceanu: Am ”agreat” cu PNL ca modificările din Justiție să se facă prin Parlament

călin popescu Tăriceanu

ALDE a convenit cu PNL că reformele sau modificările în justiţie nu vor fi făcute decât prin dezbatere în cadrul Parlamentului, nu prin ordonanţe de urgenţă, a declarat, marţi, la Parlament, senatorul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele formaţiunii.

Eu cred că Secţia specială, având în vedere că ea a funcţionat, ca atare, în subordinea DNA, funcţionează mai bine acum sub autoritatea Consiliului Superior al Magistraturii, care este garantul independenţei justiţiei. Şi această Secţie trebuie să fie independentă şi nu mai trebuie să fie folosită ca un mijloc de şantaj şi de presiune asupra magistraţilor. Prin urmare, această chestiune am rezolvat-o şi în documentul pe care-l vom semna este scris negru pe alb că reformele sau modificările în justiţie nu se vor face decât prin dezbatere în cadrul Parlamentului, şi nu prin ordonanţe de urgenţă„, a afirmat Tăriceanu, citat de Agerpres, la finalul discuţiilor purtate de delegaţia ALDE cu premierul desemnat, Ludovic Orban, întrebat despre Secţia specială de investigare a magistraţilor.

Despre domeniile în care ar trebui să folosească noul guvern ordonanţe de urgenţă, Tăriceanu a spus: „Sunt multe domenii, cu experienţa de prim-ministru întotdeauna i-am sfătuit pe cei care se avântă, spunând că trebuie să interzicem ordonanţele de urgenţă, să fie mai reţinuţi„.

Sigur că ordonanţele de urgenţă trebuie limitate ca număr şi trebuie date în situaţii, într-adevăr, de urgenţă, nu trebuie făcut abuz de ele, dar cred că sunt anumite domenii în care va fi nevoie de acest lucru. Chiar a doua zi după votul în Parlament va trebui dată o ordonanţă de urgenţă cu Legea de organizare a Guvernului, ca să vă dau cel mai simplu exemplu„, a mai declarat preşedintele ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri