Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, spune că este o greșeală propunerea lui Nicolae Ciucă la Ministerul Apărării, „un militar activ, ba chiar șeful oștirii”.
A pune în funcția de ministru al Apărării un militar activ, ba chiar șeful oștirii, mi se pare o greșeală. Această decizie reprezintă un pas înapoi în privința angajamentelor euro-atlantice asumate de România cu privire la controlul civil asupra forțelor armate. Niciodată, de un sfert de secol încoace, la conducerea politică a armatei nu s-a mai numit un cadru activ”, a susținut Tăriceanu.
Tăriceanu a remarcat prezența scăzută a femeilor în acest cabinet.
A fost prezentată echipa guvernamentală. Părerea mea e că se putea un pic mai bine. (…) Nu pot să nu remarc, în primul rând, numărul scăzut al doamnelor în acest Cabinet. Spre deosebire de ultimele guverne, acesta, cu doar trei, are probabil cel mai scăzut număr de femei. Cred că reprezentarea în instituțiile de conducere ale statului ar trebui să încurajeze prezența femeilor, să devină o constantă, respectând pe cât de mult se poate proporția dintre femei și bărbați. Nu sunt adeptul discriminării pozitive, nu susțin înființarea de portofolii special pentru femei, dar cred că reprezentarea lor proporțională trebuie încurajată”, a scris Tăriceanu pe Facebook.
120 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 2 =