Caută
Close this search box.

Tăriceanu: Vom acorda sprijinul pentru PNL, dar vom avea câteva condiţii

Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, la finele consultărilor de la Cotroceni pentru desemnarea noului premier, că ALDE vrea formarea unui Guvern PNL, pe care îl va susține din Parlament dacă sunt îndeplinite mai multe condiții.

„Biroul Politic Permanent a decis, vineri dimineaţă, acordarea sprijnului pentru un guvern care urmează să se constituie. În mod firesc, acesta trebuie asumat de PNL, care a depus moţiunea şi ar trebui să dea şi prim-ministrul. Am spus că vom susţine o altfel de formulă, este mai potrivită într-o compoziţie bazată pe PNL. Noi nu intenţionăm să facem parte dintr-o formulă de gvernare viitoare, vom acorda sprijinul la investire, dar vom avea câteva condiţii. Nu este un cec în alb pe care îl dăm viitorului guvern”, a declarat Tăriceanu.

El a susținut că, în opinia sa, anticipatele nu reprezintă o soluție fezabilă, „întrucât prevederile constituţionale fac să fie un proces de durată şi greoi”.

„Nu vom fi de acord cu nicio măsură care să vizeze tăieri de pensii sau salarii, există solutii economice care să permită asigurararea cadrului salarial pentru anul viitor. Asta presupune intrarea în pâine a noului guvern cât mai rapid”, a mai declarat liderul ALDE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri