Caută
Close this search box.

Te simți bolnav, dar nu știi ce ai? Boala de care suferă românii toamna!

Astenia de toamnă afectează tot mai mulți români și simptomele pot fi foarte ușor de confundat cu cele ale altor boli. Care sunt semnele și ce remedii există pentru astenia de toamnă?

Pe măsură ce vremea e tot mai rece, iar zilele mai scurte decât nopţile, tot mai mulţi oameni se simt agitaţi şi neliniştiţi. Este astenia de toamnă, care a ajuns să afecteze aproape 25% din populaţia globului. Gândurile negre sunt provocate de schimbările care vin odată cu noul sezon, dar şi de regretul de a nu fi făcut tot ce ţi-ai propus în timpul verii.

CE ESTE ASTENIA DE TOAMNĂ

Să aveţi îndoieli în faţa unor evenimente neaşteptate în viaţa dumneavoastră este firesc, să fiţi îngrijorat este cât se poate de normal. Însă atunci când neliniștea provocată de astfel de gânduri vă cuprinde întreg corpul este foarte posibil să suferiţi de astenia de toamnă. Pentru că persoanele anxioase au tendinţa să maximizeze orice problemă şi să o vadă ca pe o catastrofă. Dacă vă este tot mai greu să adormiţi mai multe nopţi la rând din cauza grijilor, fără a avea însă un motiv întemeiat, vă confruntaţi probabil cu o tulburare de anxietate (astenia de toamnă). Atacurile de panică, indigestia cronică şi fobiile sunt şi ele manifestări ale anxietăţii.

Astenia de toamnă poate fi însă combătută în câţiva paşi. Cea mai simplă metodă stă în. respiraţie. Mai exact, inspiraţi şi expiraţi profund, timp de câteva minute. Tehnica alungă stresul, echilibrează bătăile inimii şi favorizează oxigenarea creierului.

Faceţi exerciţii în fiecare zi. Aproape că nu există studiu care să nu vorbească despre cât de mult ne îmbunătăţeşte sportul buna dispoziţie.

Astenia de toamnă (anxietatea) poate fi alungată şi cu o cură cu vitamina D şi magneziu, care contribuie la sănătatea sistemului nervos.

Pentru că toamna înseamnă totodată şi noi începuturi, vă puteţi apuca de un nou proiect, să faceţi schimbări în casă, în grădină sau pur şi simplu să vă reorganizaţi altfel timpul.

Uneori, astenia de toamnă (anxietatea) ia amploare din cauza vremii mohorâte. Pe măsură ce zilele devin tot mai scurte, iar soarele scump la vedere, suntem mai apatici, mai somnoroşi şi chiar mai nervoşi. Explicaţia e simplă. Lumina soarelui provoacă secreţia de serotonină, elixirul fericirii. De aceea, specialiştii ne recomandă fie terapia prin lumină, fie să petrecem cât mai mult timp în aer liber.

Simptomele asteniei (anxietății) de toamnă
  •  tremurături, transpiraţie
  •  grijile exagerate
  •  starea de tristeţe şi apatie
  •  problemele cu somnul
  •  atacurile de panică
  •  indigestia cronică
Remedii pentru astenia (anxietatea) de toamnă
  •  respiraţi adânc
  •  faceţi exerciţii în fiecare zi
  •  faceţi schimbări în dietă
  •  începeţi noi proiecte
  •  terapia cu lumină

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri