Caută
Close this search box.

Test de alergie la ambrozie. Cercetătorii timişoreni, pas uriaş spre vaccin

alergie ambrozie

Pas uriaş spre realizarea unui vaccin împotriva alergiei la ambrozie. Cercetătorii timişoreni au realizat un test care determină cu precizie de 100% alergia la ambrozie.

Alergenii din polenul buruienii care îmbolnăveşte tot mai mulţi români au fost izolaţi şi clonaţi la centrul OncoGen din Timişoara, într-un proiect european de cercetare, potrivit TVR.

Cercetătorii au reuşit să le izoleze şi să le reproducă prin tehnici de biologie moleculară. Acolo au o bancă de seruri de la sute de alergici la ambrozie.Specialiştii testează fiecare alergen pe celule de şobolan sau umane, precum cele bronşice.

În proiectul cu finanţare europeană sunt implicaţi şi experţii de la Universitatea de Medicină din Viena, care au dezvoltat cel mai modern test, pentru 280 de alergii. Şi cea la ambrozie va fi depistată cu precizie de 100%.

Pasul următor: cercetătorii vor concepe un vaccin, pe care speră să-l dezvolte cu institutele de profil din Bucureşti. Dacă ştiu care este alergenul major, medicii pot recomanda şi terapia cea mai potrivită.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri