Caută
Close this search box.

Traian Băsescu despre noul guvern: vor semna protocol, vor vota, vor trece şi se vor certa

Traian Băsescu

Traian Băsescu a lansat un nou scenariu în direct la România TV. Fostul președinte este de părere că pentru a susține guvernul Orban partidele USR şi UDMR vor vrea o justificare printr-un protocol scris. Însă, acesta susține că după vot, protocolul nu va fi semnat de Orban iscând astfel o mare ceartă. Fostul președinte Traian Băsescu este de părere că se va ajunge la un consens între partide pentru a se obține majoritatea care să voteze noul Guvern. Cu toate acestea, vor exista disesiuni, dar după învestirea Guvernului Orban.

Traian Băsescu a vorbit despre formarea majorității în Parlamentul României pentru învestirea noului Guvern. „În ceea ce privește realizarea majorității minune cu care să treacă Guvernul este ceea ce v-am spus că dincolo de problemele pe care le are Ponta, faptul că USR-ul și UDMR-ul pun condiții severe este un element de negociere. Eu cred că vor găsi formule. Celor două partide le trebuie justificarea pentru a susține Guvernul Orban. Probabil că vor cere un protocol scris. Vor vota Guvernul, protocolul nu se va respecta, se vor certa mai târziu”, a mai spus Traian Băsescu.

Traian Băsescu este de părere că actualul Guvern nu este un Guvern „mort” și că își poate exercita atribuțiunile „destul de puternic”. Mai mult, pot fi date ordonanțe de urgență.

Traian Băsescu a fost întrebat în direct la România TV despre momentul în care România ar putea avea un Guvern funcțional pe deplin. m un Guvern „mort”.

„Un Guvern căzut poate face foarte multe. Nu poate da ordonanțe de urgențe din bun simț, dar nu îi interzice nimeni să nu dea ordonanțe de urgență. Formularea din Constituție, alineatul 4 de la articolul 110, iar în legislația subsecventă Guvernul nu are niciun fel de restricție aproape. Deci nu avem un Guvern mort.”, a precizat Traian Băsescu la România TV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri