Caută
Close this search box.

Trump ridică sancţiunile impuse Turciei după ofensiva din Siria

donald trump

Donald Trump a anunţat miercuri ridicarea sancţiunilor impuse Turciei săptămâna trecută, după lansarea ofensivei militare a Ankarei împotriva kurzilor din Siria, transmite AFP.

„I-am cerut secretarului Trezoreriei (ministrul Fnanţelor, Steve Mnuchin) să ridice toate sancţiunile impuse la 14 octombrie în răspuns la ofensiva Turciei”, a declarat Trump la Casa Albă, citat de Agerpres.

SUA au anunţat atunci sancţiuni împotriva a trei miniştri şi două ministere din Turcia, iar miercurea trecută Steven Mnuchin a avertizat că alte sancţiuni sunt în pregătire împotriva Ankarei, dacă nu va fi aplicat un armistiţiu.

El a adăugat atunci că o listă cu posibile ţinte ale sancţiunilor a fost înmânată secretarului de stat Mike Pompeo şi vicepreşedintelui Mike Pence, care urmau să se întâlnească a doua zi cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan, în Turcia. Joi, a fost anunţată o încetare a focului.

Trump a subliniat miercuri, în alocuţiunea sa de la Casa Albă, că SUA le-au făcut „un mare serviciu părţilor aflate în conflict” în Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri