Caută
Close this search box.

Tupeu de colonel: „Fantoma în alb” a dat în judecată Jandarmeria după ce a bătut românii din Piaţa Victoriei

Colonelul Dumitru Cătălin Paraschiv, comandant al brigăzii speciale de intervenţie Vlad Ţepeş, supranumit „fantoma în alb” sau ”dirijorul în alb” în urma incidentelor din 10 august 2018, a dat în judecată Jandarmeria Română.

Potrivit informațiilor postate pe portal.just.ro, Dumitru Paraschiv a depus o plângere împotriva Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, pe data de 4 octombrie, obiectul fiind un litigiu privind funcţionarii publici, potrivit protv.ro.

Inclusiv el ar fi fost implicat în câteva incidente violente. Un jurnalist de la Hotnews a făcut publice imaginile în care se vede cum un bărbat în alb îi smulge telefonul din mână pentru că l-a văzut că filmează, iar apoi îl predă unui jandarm în uniformă, care distruge aparatul.

Miting 10 august. Ce fac după un an jandarmeriţa bătută şi col. Paraschiv, zis Fantoma albă

El a dat deja explicaţii la Parchetul Militar în calitate de martor, alături de subordonaţii săi.

După incidente, ministrul de Interne de atunci, Carmen Dan, a transmis președintelui Klaus Iohannis o propunere de înaintare în grad a colonelului Dumitru Paraschiv, însă președintele a amânat o decizie.

În septembrie 2019, Jandarmeria ar fi decis mutarea lui Paraschiv la Centrala nucleară Cernavodă, ca să se ocupe de paza acesteia. Paraschiv este însă în continuare şeful brigăzii speciale.

„Fantoma albă” i-a coordonat pe militarii care au acţionat cu violenţă pe 10 august 2018 în Piaţa Victoriei şi pe străzile adiacente.

Pentru că la protest nu a fost îmbrăcat în uniformă, ci în alb cu o eşarfă la gât, colonelul Paraschiv a atras atenţia presei şi a protestatarilor. Astfel a ajuns să fie identificat în multe dintre imaginile care surprind acţiunile jandarmilor.

Cătălin Dumitru Paraschiv a fost acuzat că militarii pe care i-a coordonat ar fi fost excesiv de agresivi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri