Caută
Close this search box.

Turcia l-a convocat pe însărcinatul cu afaceri al SUA pentru un like pe Twitter

Ministerul turc al Afacerilor Externe a anunţat că l-a convocat duminică pe însărcinatul cu afaceri american la Ankara din cauza unui ‘like’ al Ambasadei SUA la o postare pe Twitter în legătură cu liderul recent spitalizat al unui partid naţionalist aliat cu partidul aflat la putere, relatează AFP.

„Însărcinatul cu afaceri american a fost convocat la minister pentru a da explicaţii clare privind un mesaj pe reţelele de socializare”, a transmis ministerul, precizând că ambasadorul SUA nu se afla la Ankara duminică.

Contul oficial al ambasadei americane a dat like sâmbătă la o postare pe Twitter, în care un internaut spunea că Turcia trebuie să se pregătească pentru o perioadă în care Devlet Bahceli, şeful Partidului Acţiunii Naţionaliste (MHP), va fi absent din viaţa politică.

În septembrie, Bahceli, în vârstă de 71 de ani, a fost spitalizat pentru scurt timp. Sâmbătă seară, Ambasada SUA şi-a cerut scuze într-o postare pe Twitter, explicând că mesajul respectiv a primit like din greşeală.

MHP, care a încheiat în 2018 o alianţă în cadrul unei coaliţii electorale cu Partidul Justiţie şi Dezvoltare (AKP), al preşedintelui Recep Tayyip Erdogan, a susţinut de asemenea AKP în 2017, la referendumul privind modificarea Constituţiei, menit a instaura un regim prezidenţial puternic în Turcia.

Ambasadorul american David Satterfield a ajuns în Turcia în 2019. Nici un ambasador american nu a fost la post la Ankara timp de aproape doi ani după plecarea lui John Bass î,n 2017.

Relaţiile dintre cele două ţări s-au tensionat în special din cauza sprijinului american pentru miliţiile kurde din Siria considerate ‘teroriste’ de către Ankara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri