Caută
Close this search box.

Ultimul sondaj pentru alegerile prezidențiale. Procentele candidaților

Sociologul Mirel Palada a spus, în direct la România TV, că situația actuală este la fel ca cea din anul 2009.  „Întrebarea acestor alegeri este cine va intra în turul doi alături de Klaus Iohannis. Alegerile din momentul de față seamănă destul de mult cu cele din 2009, când am fost în situație asemănătoare. Băsescu era puternic în sondaje, undeva la 50% înainte de campania electorală și s-a erodat, s-a dus până la 30%. Același lucru se întâmplă acum cu Klaus Iohannis. Probabil se va duce în 35%, în funcție de desfășurarea campaniei. Zona de incertitudine este cine va fi al doilea candidat, alături de Klaus Iohannis. În momentul de față, avem un candidat PSD care se consolidează, (…) deci în momentul de față principala șansă o are Viorica Dăncilă să intre în turul doi”, a spus Palada.

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă vor ajunge în turul 2 al alegerilor prezidențiale, potrivit unui sondaj de opinie SOCIOPOL, prezentat de România TV. Președintele Klaus Iohannis ar obține un scor dublu față de următorul candidat.

Ultimul sondaj de opinie realizat de SOCIOPOL îl creditează pe Klaus Iohannis cu 43% din sufragii, pe când următorul candidat la alegerile prezidențiale s-ar alege dintre Dan Barna și Viorica Dăncilă. Candidatul PSD l-ar surclasa însă pe cel al candidatul USR-PLUS și va merge în turul doi.

Viorica Dăncilă ar obține la alegerile din luna noiembrie un scor de 21%. Pe locul trei îl regăsim pe Dan Barna, candidatul USR-PLUS, care ar obține 15%, în timp ce pe locul patru vine Mircea Diaconu nu 11%. Pe locul cinci este Theodor Paleologu cu 4%.

Klaus Iohannis ar câştiga detaşat primul tur al alegerilor prezidenţiale, după cum arată și un sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM.

Clasamentul primilor patru prezidențiabili, potrivit sondajului comandat de USR:

Klaus Iohannis – 40,5%
Viorica Dăncilă – 21,4%
Dan Barna – 19,7%
Mircea Diaconu – 7,6%

Clasamentul primilor patru prezidențiabili, potrivit sondajului IMAS:

Klaus Iohannis – 45%
Mircea Diaconu – 16,6%
Dan Barna – 14,2%
Viorica Dăncilă – 12,4%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri