Caută
Close this search box.

Un fost mare fotbalist legendar şi-a anunţat retragerea din sportul de performanţă

Fost campion mondial cu Die Manschaft în anul 2014 şi fost căpitan al Naţionalei Germaniei, acesta şi-a anunţat retragerea pe Twitter, scrie AFP.

”Cu un pic de nostalgie anunţ sfârşitul carierei mele active de jucător, dar aştept cu nerăbdare sarcinile interesante care mă aşteaptă în curând. Voi rămâne fidel fotbalului”, a scris Schweinsteiger, 35 de ani, care şi-a încheiat cariera în Statele Unite, la Chicago Fire.

„A fost probabil unul dintre cei mai mari jucători pe care i-a avut Germania”, a declarat la Dortmund selecţionerul Joachim Loew, care pregăteşte amicalul împotriva Argentinei.

„A fost un jucător deosebit şi o personalitate puternică. Toată lumea are încă imaginea finalei Cupei Mondiale din 2014, când a continuat să joace cu sângele curgându-i pe faţă, a luptat până la epuizare”, a adăugat acesta.

Poreclit ‘Schweini’, fostul atacant are 121 de selecţii la naţionala Germaniei (24 de goluri), cu care a fost o dată campion mondial, de două ori pe locul 3, în 2006 şi 2010, şi vicecampion european în 2008.

După cucerirea titlului mondial, a preluat banderola de căpitan pe care a păstrat-o până la retragerea internaţională, în 2016. A petrecut cea mai mare parte a carierei sale la Bayern Munchen, câştigând Liga Campionilor în 2013, opt titluri de campioană a Germaniei şi şapte Cupe ale Germaniei. Plecat apoi la Manchester United, a câştigat Cupa Angliei în 2016 şi Cupa Ligii în 2017.

Schweinsteiger a jucat duminică ultimul său meci cu Chicago Fire, câştigând cu 5-2 la Orlando City.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri