Caută
Close this search box.

Una dintre victimele din “camionul morții” a fost păcălită de angajatorul din România

Una dintre victimele din „camionul morții”, un tânăr vietnamez în vârstă de 28 de ani, ar fi fost victima unuei escrocherii în România. Mama acestuia a povestit că bărbatul a părăsit țara sa natală pentru a lucra legal într-o fabrică de la noi. 

Vo Ngoc Nam și-a dat demisia, după ce a primit doar jumătate din salariul primit de angajatorul din România. Familia sa a plătit 8.500 de dolari pentru ca Vo să ajungă în Germania, unde s-a anajat în construcții, scrie CNN.

În speranța că va găsi o viață mai bună în Marea Britanie, Vo a ajuns în „camionul morții”.

Vo Ngoc Nam a lăsat în Vietnam o soție și doi copii.

O altă victimă a avut o soartă asemănătoare. Nguyen Dinh Tu ar fi lucrat o perioadă ilegal în România, după care a plecat în Germania. În urmă cu câteva luni, i-ar fi cerut soției sale 11.000 de dolari ca să ajungă în Marea Britanie. Vineri, la două zile după ce containerul a fost descoperit, tatăl lui ar fi primit un telefon de la traficanți.

Nguyen Dình Gia, tatăl victimei: “Am primit un telefon de la cineva care mi-a spus că fiul meu a ajuns în Anglia cu acel grup, că a fost un accident și că toată lumea a murit.”

Cine sunt victimele din “camionul morții”

Site-ul unionjack.co.uk prezintă poveștile a 7 tineri vietnamezi, considerați a se număra printre cele 39 de victime din camionul morții.

Pham Thi Tra My (26 de ani)

Tatăl tinerei de 26 de ani a mărturisit că familia lui a plătit o sumă mare de bani traficanților pentru ca fiica lui să ajungă în siguranță din Vietnam în Marea Britanie, pentru o viață mai bună. Ea a plecat din Vietnam pe 3 octombrie, ea ajungând în Franța cu avionul, trei zile mai târziu.

“Am încercat să o facem să se răzgândească. Pentru că ar fi fost un drum foarte greu pentru ea, ca fată. Însă, ea a spus că dacă nu va pleca, familia va avea o viață grea, din cauza datoriilor mari. Deci, și-a asumat riscul și a plecat”, a declarat Pham Van Thin pentru Sky News.

Tânăra le-ar fi trimis părinților un mesaj cu câteva ore înainte ca TIR-ul să fie descoperit.

″Îmi pare rău, mamă și tată. Călătoria mea peste graniță nu a avut succes. Te iubesc atât de mult mamă, și pe tine tată. Mor fiindcă nu mai pot respira. Sunt din Can Loc Ha Tinh. Vietnam. Mamă, îmi pare atât de rău”, i-ar fi scrisa tânăra mamei ei.

Nguyen Dinh Tu (26 de ani)

Jurnaliştii de la Daily Mail au descoperit că Nguyen Dinh Tu era așteptat de rudele sale din UK la o locație stabilită înainte, după ce acesta ar fi reușit să ajungă în țară.

Se pare că Nguyen Dinh Tu, în vârstă de 26 de ani, lucrase ilegal în România, de unde a plecat în Germania în speranţa că va ajunge în Marea Britanie.

Tatăl acestuia a precizat, pentru Reuters, că rudele lui l-au sunat și i-au spus că ei cred că tânărul se află printre victimele din camion.

“Nu am mai auzit nimic de el. Ultima dată am avut vești despre el, marți”, a declarat tatăl lui, Nguyen Dinh Sat.

Vo Ngoc Nam (28 de ani)

Și despre Vo Ngoc Nam, un tânăr vietnamez de 28 de ani, se crede că a lucrat în România.

Potrivit AFP, mama lui Vo Ngoc Nam a dezvăluit că acesta lucra în România. Bărbatul ar fi decis să emigreze ilegal în Marea Britanie, iar familia a început să-şi facă griji atunci când nu au mai primit niciun semn de la el de câteva zile.

În ultimul mesaj trimis de Vo Ngoc Nam, acesta îşi ruga părinţii să se roage pentru el. Bărbatul avea doi copii în ţara sa.

Bui Phan Thang

Thang, care avea rude în UK, a plecat din locuința sa pe 2 octombrie, după care și-a sunat familia, luni, să le spună că este pe cale să se urce într-un vehicul. Apoi, familia nu a mai avut vești despre el.

Anna Bui Thi Nhung (18 ani)

Despre Anna Bui Thi Nhung se crede că era cea mai tânără dintre victime. În vârstă de 18 ani, Anna Bui Thi Nhung era manichiuristă în Yen Than, iar părinții ei ar fi plătiti 8.000 de lire sterline pentru ca ea să ajungă în UK.

Luni, aceasta i-ar fi trimis un mesaj unui prieten, pe Facebook: “Călătoria mea nu este tocmai bună”.

Vo Nhan Du (19 ani)

Fotografiile lui Vo Nhan Du (19 ani), din Can Loc, au fost distribuite pe grupuri de Facebook din Vietnam, în speranța că familia va primi vești.

Se crede că a plecat din Belgia spre UK marți, atunci când familia a avut ultima dată vești despre el.

Treizeci şi nouă de persoane – 31 de bărbaţi şi o femeie – au fost găsite miercuri decedate într-un parc industrial de la est de Londra, într-un camion frigorific al cărui container sosise de la Zeebrugge, Belgia. Poliţia britanică a declarat iniţial că victimele erau cetăţeni chinezi, dar este posibil ca printre ele să se afle şi vietnamezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri