Caută
Close this search box.

USR a prins un membru de vază că ar fi colaborat cu Securitatea şi l-a dat afară urgent

dan barna

Unul dintre membrii de la vârful USR a fost dat afară miercuri, date fiind suspiciunile că a colaborat cu Securitatea. Dan Barna a fost de neînduplecat.

„Partidul nostru are criterii clare la admiterea membrilor și nu acceptă foști colaboratori ai Securității.”, a spus liderul USR.

În consecinţă, Roxana Wring nu mai este de astăzi membru USR.

„La înscrierea în partid și candidatura la alegerile locale, Roxana Wring a dat o declarație pe proprie răspundere în care a susținut că nu a colaborat cu Securitatea sub nici o formă. Rezultatele verificării CNSAS nu au fost până în prezent comunicate conducerii USR.

Roxana Wring
FOTO: Facebook

Astăzi, președintele Dan Barna i-a cerut demisia Roxanei Wring iar ea și-a depus-o, astfel încât să nu afecteze imaginea partidului sau a colegilor.

Conform legii, demisia din USR duce automat la pierderea mandatului de consilier general. În partid, Roxana Wring și-a dat demisia în urmă cu aproximativ o lună de la conducerea USR București și din Biroul Municipal”, a transmis, miercuri, USR, într-un comunicat de presă.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va transmite Curții de Apel București o acțiune astfel încât instanța să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securității, au precizat, pentru Mediafax, surse oficiale.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, se arată într-un comunicat CNSAS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri