Caută
Close this search box.

Verdict de plagiat în cazul lui Darius Vâlcov: Rectorul ASE cere retragerea titlului de doctorat

vâlcov

Darius Vâlcov, fost consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă a plagiat un sfert din teza de doctorat în finanţe fără să indice vreo sursă, a decis Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) în urma unei sesizări primite la scurt timp după ce PressOne a dezvăluit că teza de doctorat a lui Vâlcov este plagiată, transmite news.ro.

“49,72 pagini, reprezentand 23,45% din cele 212 pagini propriu-zise ale tezei de doctorat, respectiv 49,72% din cele 100 de pagini supuse analizei, sunt expresia unui caz de plagiat, asa cum este acesta definit de prevederile Legii 206/2004 aplicabile la data sustinerii publice a tezei de doctorat”, se arata in raportul Comisiei de Etica a ASE.

Decizia de plagiat a fost luata in data de 26 iulie 2019 de catre toti cei 11 membri prezenti, insa abia la finalul saptamanii trecute a fost facuta publica pe site-ul ASE, conform PressOne.

Desi a fost invitat in fata Comisiei de Etica pentru a-si sustine pozitia fata de acuzatiile aduse si pentru a se apara, fostul consilier al premierului Dancila nu s-a prezentat.

PressOne relata in luna februarie ca Darius Valcov, consilier de stat in aparatul de lucru al premierului Viorica Dancila, a plagiat mai mult de jumatate din teza de doctorat pe care a sustinut-o in 2008 la Facultatea de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri