Caută
Close this search box.

VIDEO Violențe fără precedent în Barcelona: Aeroportul este blocat, iar autoritățile intervin în forță

Forțele de ordine au folosit bastoane în încercarea de a dispersa oamenii care s-au adunat la aeroportul din Barcelona pentru a protesta față de condamnarea mai multor lideri separatiști catalani în legătură cu rolul pe care l-au jucat în tentativa de proclamare a independenţei regiunii, în 2017. Aeroportul din Barcelona a fost închis.

Protestele spontane au izbucnit luni pe tot teritoriul catalan, cerând eliberarea liderilor separatiști după ce li s-a pronunțat sentințe dure de o instanță spaniolă.

Mii de protestatari supărați au pornit pe aeroportul El Prat din Barcelona, ​​unde au izbucnit ciocniri urâte cu poliția, scrie publicația thelocal.es.

Photo by Pau Barrena / AFP

Manifestanții s-au aruncat pe străzile capitalei catalane, fluturând steaguri și blocând traficul asupra condamnării liderilor separatiști care au organizat un referendum din 2017 interzis de Madrid.

Peste 600.000 de oameni au marcat, vineri, la Barcelona ziua naţională a Cataloniei. După un marş paşnic, câteva sute de persoane au demonstrat în faţa parlamentului regional unde s-au înregistrat ciocniri cu forţele de ordine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri