Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă dă vina pe Iohannis: A blocat bugetul pe 2020

dăncilă

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că este datoria preşedintelui Klaus Iohannis să găsească soluţii pentru bugetul de stat pe anul viitor, în condiţiile în care actualul Guvern este interimar şi nu poate adopta un proiect de lege.

Cred că la această întrebare trebuie să răspundă domnul preşedinte Iohannis. Aşa cum a ieşit public şi a declarat că această moţiune trebuie să treacă, Guvernul trebuie demis, cred că e datoria dânsului să găsescă soluţii, pentru că e foarte uşor să dai ceva la o parte şi să pui nimic în loc. Vedem că şase formaţiuni politice, în frunte cu preşedintele României, cel care ar trebui să fie un mediator, un facilitator de consens, s-au chinuit şi au dat acest Guvern jos, nu vedem un program de guvernare, nu vedem un Cabinet, oamenii nu ştiu de azi pe mâine ce-i aşteaptă, pensionarii sunt îngrijoraţi, bugetarii sunt îngrijoraţi, primarii sunt îngrijoraţi pentru proiectele pe care le au, dar nu vedem niciun răspuns dat”,  a spus Dăncilă, citată de Agerpres.

Ea a susţinut că actualul şef al statului este „preşedintele de facto al PNL”, participă la şedinţele acestui partid, „ceea ce arată că Romania e împărţită în două – preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi restul oamenilor”.

„Suntem Guvern interimar, nu putem adopta proiecte de lege sau ordonanţe de urgenţă, pentru proiecţia bugetară avem nevoie de un proiect de lege, deci pot să spun că Klaus Iohannis poate fi mulţumit că a aruncat România în aer”, a explicat Viorica Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri