Caută
Close this search box.

Viorica Dăncilă, mutare-surpriză. Pe cine a numit în conducerea Ministerului Justiției

Viorica Dăncilă a numit la vârful Ministerului Justiției un fost europarlamentar PSD.

Fostul europarlamentar PSD Gabriela Zoană a fost numită marți, printr-o decizie a Vioricăi Dăncilă, în funcția de secretar de stat la Ministerul Justiției, potrivit unei decizii a premierului interimar, publicată în Monitorul Oficial nr. 834 din 5 octombrie.

Zoană este cea care a înlocuit-o pe Viorica Dăncilă la Bruxelles după ce aceasta a fost chemată în țară pentru a deveni premierul guvernului PSD-ALDE, din 29 ianuarie 2018.

Zoană a fost eurodeputat în grupul socialiștilor S&D doar un an și câteva luni în a opta legislatură a Parlamentului European, din februarie 2018.

Zoană a candidat și la alegerile europarlamentare din 26 mai, dar fiind pe locul al 12-lea pe listele PSD, nu a fost aleasă pentru un nou mandat după scorul foarte mic obținut de PSD. Social-democrații au obținut doar opt mandate în Parlamentul European.

Gabriela Zoană, născută în Cungrea (Olt), are 40 de ani și este de profesie avocat. Înainte de a prelua mandatul de eurodeputat era director general adjunct la Oficiul Național al Registrului Comerțului, numită în 2013.

A terminat Facultatea de Drept și Facultatea de Relații Economice Internaționale, specializarea Afaceri Internaționale.

Licenţiată în Drept şi în Ştiinţe Economice, Gabriela Zoană este din 2010 doctor în Drept, titlu obţinut la Academia de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti.

A fost avocat timp de 10 ani, între 2003 și 2013, și mediator timp de 7 ani.

Este membru PSD Argeș. În 2007 a devenit vicepreședinte al organizației de tineret PSD Pitești

Între 2012 şi 2014 a fost consilier local la Piteşti.

În 2014 a candidat pentru un mandat în a opta legislatură a Parlamentului European, dar nu a reușit, fiind pe poziţia 20 pe lista PSD la alegerile europarlamentare.

Conform datelor din CV-ul său, pe care l-am folosit și mai sus, vorbeşte fluent franceza şi engleza. Foto Realitatea.net

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri