Caută
Close this search box.

Vrăjeală MAXIMĂ cu Autostrada Comarnic-Brașov. Dar banii curg, ca și accidentele pe Valea Prahovei

Incredibil câtă minciună și clasica vrăjeală pot conține așa-zisele comunicate și imagini publicate de diverse foruri și instituții – ale statului și guvernului, desigur – în legătură cu din ce în ce mai fantomatica Autostradă Comarnic-Brașov. Pe care însă se iau bani neînchipuit de frumoși. Tocmai ne bucuram să citim despre primul strat de asfalt al acestei atât de mult dorite autostrăzi, când colo, ce să vezi … Vai de capul nostru.

VOR CONTINUA, AȘADAR, ACCIDENTELE CUMPLITE PE CELEBRA – și mortala – VALE A PRAHOVEI.

Constructorul lotului Râşnov – Cristian din Autostrada Comarnic – Braşov ar putea aşterne primul strat de asfalt înainte să vină iarna, estimează reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri, DRDP, Braşov. Ei au postat imagini din care se observă stadiul actual al lucrărilor la primul tronson care se construieşte din autostrada peste Carpaţi.

„Constructorul Autostrăzii Râșnov – Cristian menține un ritm foarte bun al lucrărilor. În curând va începe așternerea balastul stabilizat și sunt șanse foarte mari ca să apară și primul strat de asfalt până la începutul sezonului rece”, spun reprezentanţii DRDP Braşov într-o postare pe Facebook.

Lucrările la lotul Râşnov – Cristian au început oficial pe 20 mai 2019. Termenul pentru finalizarea lucrărilor pe acest sector de autostradă este aprilie 2020.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lotului 5 din autostrada Comarnic-Braşov, sector Râşnov – Cristian şi Drum de Legătură, lungime 6,3 km (autostrada) + 3,7 km (drum naţional la 4 benzi cu separator median) a fost semnat în toamna lui 2017 cu Asocierea Alpenside – Specialist Consulting, pentru suma de 118 milioane de lei.

Acest lot din Autostrada Comarnic – Braşov nu este primul pe care s-ar aşterne asfalt în acelaşi an în care au început lucrările de construcţie.

Pe lotul Biharia – Borş din Autostrada Tranilvania, şantier deschis tot anul acesta, a fost aşternut deja asfalt. Şi pe primii kilometri de autostradă din Moldova incluşi în Centura Bacău, Umbărescu a aşternut la rândul său asfalt.

În ce priveşte cea mai mare parte a şoselei de mare viteză din Valea Prahovei, Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) a dat undă verde asocierii China Communications Construction Company – Makyol Insaat Sanayi Turizm pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat (PPP) a autostrăzii Ploiești-Brașov, a declarat fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri