Caută
Close this search box.

A doua zi de vot în diasporă, prezența în TIMP REAL: Peste 170.000 de români au votat până la ora 14

Update 170.272 de români au votat la secțiile organizate în străinătate pentru cel de-al doilea tur al prezidențialelor, față de 137.609 câți au votat în primul tur la aceeași oră. De asemenea, 17.503 sunt votanți prin corespondență, la turul al doilea al alegerilor.

În total, până sâmbătă, la ora 14.00, au fost 187.775 de votanți în Diaspora, la urne și cei care au votat prin corespondență.

Românii din diaspora continuă să voteze sâmbătă în turul doi al alegerilor prezidențiale 2019, după ce vineri s-a înregistrat o prezență la urne mai mare față de primul tur cu peste 19.000 de alegători. Cei mai harnici sunt, până la această oră, românii din Marea Britanie.

Numărul buletinelor de vot pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale 2019 în secţiile din străinătate a fost suplimentat cu peste 107.000 faţă de primul tur, iar şapte secţii vor avea adresele modificate, a anunțat un comunicat de presă al Ministerului de EXterne.

VEZI AICI PREZENȚA ÎN TIMP REAL îN TURUL DOI AL ALEGERILOR PREZIDENTIALE

VEZI AICI PREZENȚA ÎN TURUL1

Vineri, până la ora 23.00 (ora României), în prima zi a votului în străinătate, 94.109 cetățeni români și-au exercitat dreptul de vot ]n caddrul turului doi al alegerilor prezidențiale 2019, conform datelor furnizate de Biroul Electoral Central, la închiderea a 777 secții de votare din Europa, Asia, Africa și Australia. Cu toate acestea votarea a continuat în secțiile din Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Chile, Cuba, Mexic, Peru, SUA, Uruguay, Venezuela, iar în Noua Zeelandă și Australia a început deja a doua zi de votare.

În cazul secției de votare nr. 427 din Savona, Italia, ca urmare a unei situații de forță majoră (cod roșu de inundații) survenită în cursul serii, autoritățile locale au notificat Consulatul General al României la Torino, solicitând evacuarea clădirii în care se află secția de votare în cauză.

MAE a precizat că procesul de vot aferent primei zile a alegerilor prezidențiale 2019 nu a fost afectat în niciun fel la această secție. În vederea asigurării desfășurării în condiții optime a procesului de vot pentru zilele de sâmbătă și duminică, Consulatul General al României la Torino a întreprins demersuri în regim de urgență și a identificat o nouă locație în aceeași localitate, schimbarea locației urmând a face obiectul aprobării de către Autoritatea Electorală Permanentă. Noua locație identificată pentru secția de vot menționată este: Palazzo Comunale, Piazza Sisto IV, Savona.

În cazul a 7 secţii de votare adresele pentru turul al doilea ala legerilor prezidențiale 2019 sunt diferite faţă de primul tur. Este vorba despre Secţia 153 – Monaco, Secţia 256 – Patras (Grecia), Secţia 396 – Sesto San Giovanni (Italia). De asemenea, Secţia de votare 178 – Leipzig care va fi relocată la Administraţia Primăriei Leipzig, Burgplatz 1; Secţia 734 (Madridejos – Spania) va fi relocată la CEIP Santa Ana – Salon de Actos, Calle Ruisenor, nr. 1. Una dintre cele două secţii de la Plymouth – Secţia 578 – va fi relocată la Londra/Edgware, la adresa The Hive London, Camprose Avenue, HA8 6AG. Secţia 294 Ladispoli îşi va muta adresa la Via Aldo Moro 52/1.

Orarul de funcționare a secțiilor de votare din străinătate la turul doi al alegerilor prezidențiale 2019

Vineri, 22 noiembrie 2019, între orele locale 12.00-21.00
Sâmbătă, 23 noiembrie 2019, între orele 7.00-21.00
Duminică, 24 noiembrie 2019, între orele 7.00-21.00

Votarea poate fi prelungită până la ora 23.59 pentru alegătorii care se află la sediul secției de votare la ora 21.00, precum și pentru cei care se află la rând în afara sediului secției de votare.

Puteți vota cu un act de identitate valabil, emis de statul român, respectiv:
– cartea de identitate; cartea de identitate provizorie; buletinul de identitate ori paşaportul diplomatic;
= paşaportul diplomatic electronic; paşaportul de serviciu; paşaportul de serviciu electronic;
– paşaportul simplu, paşaportul simplu electronic; paşaportul simplu temporar; carnetul de serviciu militar (în cazul elevilor din şcolile militare).

În primul tur al alegerilor prezidenţiale, Klaus Iohannis a obţinut 37,82% din voturi, iar Viorica Dăncilă – 22,26%, potrivit Biroului Electoral Central.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri