Caută
Close this search box.

A început inventarul aparatului PSD de rude, pile și amante din instituţiile guvernamentale

viorica dăncilă

Guvernul Orban va avea mâine prima ședință oficială, în care va fi adoptată ordonanța de urgență pentru restructurarea Executivului, prin care numărul de ministere va fi redus de la 24 la 16.

În 48 de ore, liberalii au fost obligați să găsească soluții pentru dispariția a opt ministere, fiecare cu un aparat birocratic uriaș. Al doilea pas pe care îl vor face va fi marea operațiune de depesedizare.

Cea mai mare problemă a guvernului PNL, în acest moment, este preluarea unui mecanism profund pesedizat. Practic, miniștrii s-au dus marți la serviciu, pentru a lucra cu oamenii lăsați în urmă de miniștrii PSD, de la șefi de cabinet și consilieri, secretari de stat, subsecretari de stat, directori, șefi de serviciu, personal contractual extern.

Nu se dau duși foarte ușor oamenii PSD. De exemplu, din cei 18 consilieri de stat ai Vioricăi Dăncilă, au demisionat doar 4. Nici secretarii de stat nu se grăbesc să plece.

Există deja pe masa premierului un dosar cu peste 70 de pagini, cu toții secretarii de stat, consilierii de stat, subsecretarii de stat din aparatul central, din fiecare minister și agenție subordonată, numiți de PSD.

Acestuia i se vor adăuga noi dosare cu rezultatul inventarului pe care l-au început liberalii pe toată uriașa structură de rude, pile și oameni de partid care au ocupat aparatul de stat.

„Mâine, după ședința de guvern, asta e prioritatea – depesedizarea! După care urmează audit la fiecare minister, pentru organigramă, și audit la fiecare entitate subordonată ministerelor, pentru că vrem să venim cu pasul al doilea de restructurare, care să vizeze agenții, autorități, oficii, comisii, comiții, comitete”, a declarat premierul Ludovic Orban.

În ultima lună, toți miniștrii PSD s-au ocupat cu predilecție de înfigerea pe toate posturile vacante a oamenilor de partid, a prietenilor, rudelor, copiilor prietenilor și membrilor, aștfel încât noului guvern să îi vină foarte greu să lucreze cu o rețea birocratică ostilă.

De altfel, ultimele acte semnate de Viorica Dăncilă au fost pentru numirea în funcții esențiale a unor oameni de casă ai Rovanei Plumb și ai lui Gabriel Oprea. La ministerul Sănătății s-au făcut pe ultima sută de metri numiri la conducerea spitalelor – inclusiv protejata lui Darius Vâlcov, Adriana Cotel, a fost numită manager la Spitalul Fundeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri