Caută
Close this search box.

Adina Florea, pe făraș: Predoiu spune că desființarea SIIJ presupune o ”intervenţie în Parlament”

ministerul justiţiei

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, că sunt magistraţi care doresc desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie „peste noapte”, însă se doreşte discutarea situaţiei SIIJ în Parlament.

Întrebat de jurnalişti dacă poate fi vorba despre o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea SIIJ, Predoiu, citat de Agerpres, a răspuns: „Domnul prim-ministru a subliniat ieri în Parlament că vom merge pe o intervenţie în Parlament, vom merge pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiţiei, dar eu sper că vom avea o reacţie rezonabilă din Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă faţă de această Secţie specială. Sunt magistraţi care reclamă desfiinţarea ei peste noapte, dacă vreţi, sunt magistraţi, mai puţini, care spun că este o reparaţie. Eu sunt gata să înţeleg raţiunea pentru care s-a gândit o reparaţie, dar pe bază de studiu, să vedem despre ce este vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament şi aşteptăm o reacţie responsabilă din partea Parlamentului„.

Cătălin Predoiu a preluat, marţi, de la Ana Birchall, mandatul de ministru al Justiţiei, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri