Caută
Close this search box.

Adrian Zuckerman a fost CONFIRMAT ambasador al Statelor Unite în România

adrian zuckerman

Senatul SUA l-a confirmat pe Adrian Zuckerman ambasador al SUA în România. Scorul votului a fost de 65 pentru și 30 împotrivă. Până la 15 decembrie, Adrian Zuckerman își va prelua postul de la București, orașul în care s-a născut și a trăit până la 9 ani.

Adrian Zuckerman a plecat în 1966 din România, pe când avea doar 9 ani. Părinții lui, cercetători în domeniul medical, nu au mai rezistat ororilor regimului comunist și au realizat că singura șansă ca fiul lor să aibă un viitor este să emigreze. Deși este plecat de mic, Adrian Zuckerman vorbește fluent română și încă are o apreciere pentru țara lui natală.

„România este o țară care are din abundență teren agricol, resurse minerale, petrol, gaz natural și alte resurse. Este și binecuvântată cu un popor bine-educat, poliglot și intreprinzător.

România a scăpat de teribilul regim comunist în decembrie 1989. Am sperat mereu că va veni acea zi, deși nu credeam că o să trăiesc să o văd. Totuși, statul democratic românesc este tot la început.

România are o mare importanță economică, militară, geopolitică și strategică. Aflată în sud-estul Europei, este un punct de intrare economic în Europa și un dârz aliat militar american.

Deși s-au realizat multe în România, tot este loc de mai bine. Ca România că continue progresul incredibil din ultimii 29 de ani, România trebuie să continue lupta împotriva corupției, să creeze un mediu mai prietenos pentru investitori, să investească în infrastructură, în educație și să întărească administrația publică.” a spus Adrian Zuckerman în timpul audierii sale din Comisia pentru Relații Internaționale a Senatului SUA.

în luna august, Comisia de Politică Externă a Senatului SUA a amânat aprobarea numirii lui Zuckerman ca ambasador în România, pe fondul acuzațiilor de hărțuire sexuală.

ADVERTISING

Senatorul Bob Menendez, membru al Comisiei de Politică Externă, a anunțat în 25 iulie că el și colegii din comisie au aprobat 13 nume de ambasadori propuși de Casa Albă, dar au decis amânarea numirii lui Zuckerman și a încă unui candidat.

Menendez a anunțat că a cerut Casei Albe verificări suplimentare pentru Zuckerman, prin intermediul serviciului “Diplomatic Security.”

Adrian Zuckerman a fost dat în judecată în 2008 pentru hărțuire sexuală de către secretara sa, Jamie Ferrauiola, de la firma de avocatură Lowenstein Sandler, unde el era partener, scria publicația Rawstory.com în septembrie 2018.

Zuckerman este avocat, și-a început activitatea în Baroul din New York în 1984 şi este partener în cadrul firmei internaţionale de avocatură Seyfarth Shaw LLP.

Anterior, Zuckerman a fost co-preşedinte pentru proprietăţi imobiliare şi servicii corporate la Epstein Becker & Green New York, iar înainte de aceasta a fost preşedinte pentru proprietăţi imobiliare la Lowenstein Sandler, LLP, New York.

De asemenea, el a deţinut şi funcţia de judecător în cadrul Real Estate Board – New York.

Activ în ceea ce priveşte iniţiativele filantropice şi educaţionale, Zuckerman este membru în board-ul Kids Corp. şi în board-ul absolvenţilor Facultăţii de Drept din New York.

El are diplomă de absolvire de la Massachusetts Institute of Technology (1979), iar diploma în drept este obţinută la New York Law School (1983).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri