Caută
Close this search box.

Alertă pe Dunăre. Arde o navă!

Pompierii ISU Brăila și militari ai Forțelor Navale Române intervin pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit, pe Dunăre, la o navă încărcată cu bauxită. O parte a echipajului navei Sidex 2, la bordul căreia au izbucnit flăcările, a fost preluată de vedeta blindată “Danube Protector”, care se întorcea de la un exercițiu militar.

Barja încărcată cu bauxită a luat foc pe Dunăre, în apropierea localității Gropeni. ISU Brăila a trimis la fața locului patru echipaje de pompieri cu patru autospeciale, o ambulanță și două ambarcațiuni. La locul incendiului, a sărit în ajutor și o navă a MApN. Potrivit Forțelor Navale Române, militari aflati pe vedeta blindată Smârdan care se întorcea de la exercițiul „Danube Protector”, acordă primul ajutor și acționează pentru limitarea incendiului izbucnit la bordul împingătorului SIDEX 2,  una dintre cele șase nave ale unui convoi al NAVROM Galați, în amonte de Brăila, în zona localității Gropeni.

O parte a echipajului SIDEX 2 a fost transferat la bordul vedetei blindate, care a ajuns prima la locul incidentului, pentru acordarea de îngrijiri medicale. Potrivit purtătorului de cuvânt al Forțelor Navale Române, Corneliu Pavel, vedeta blindată, împreună cu nava Rovinari și cu echipajul navei SIDEX 1 acționează pentru limitarea efectelor incendiului. Nu sunt victime. Cauza va fi stabilită după stingerea incendiului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri