Banca Comercială Română a făcut un anunț important pentru toți clienții! Astfel, BCR a precizat că va opri sistemul de carduri, în noaptea de miercuri spre joi, mai exact pe data de 7 noiembrie, între orele 0:00 si 5.00, în vederea unor lucrări de îmbunătătire a performanțelor, transmite instituția, într-un comunicat de presă citat de Mediafax. Atenție! In tot acest interval orar nu vor putea fi utilizate echipamentele de tip ATM (bancomate), MFM (masini multifunctionale) si POS (aparatele de plata cu cardul).

BCR, anunț important pentru toți clienții!

Mai mult de atât, cardurile BCR nu vor putea efectua tranzactii in reteaua BCR si nici in alte retele de acceptare. In aplicatia George (Mobile & Internet Banking) nu vor putea fi efectuate operatiuni specifice cardului (blocare/deblocare card, modificari limite tranzactionale, rambursare card de credit). Tranzactiile la automatele de schimb valutar (ASV-uri) nu vor fi afectate, iar cele la ghiseele automate (APT-uri) vor putea fi realizate numai cu autentificare cu cartonas cu cod de bare, fara sa fie posibila autentificarea cu card BCR.

Nu este pentru prima oară când se întâmplă lucrul acesta în cadrul BCR. Sistemul informatic a fost oprit și în noaptea de 18 octombrie, spre 19 octombrie 2019. Cu alte cuvinte, operațiunile cu cardurile au fost sistate în totalitate. Clienții nu au putut scoate bani de la bancomate și nici să efectueze plăți cu cardul preț de 4 ore. La fel ca în situația din această noapte, nu au putut fi folosite nici mașinile multifuncționale (MFM).

Banca oprește sistemul de carduri la noapte

Trebuie specificat că Banca Comercială Română s-a constituit în anul 1990, atunci când a preluat activitățile comerciale ale BNR-ului. După succesul de care s-a bucurat în România în primii ani, BCR a trecut Prutul și s-a deschis astfel prima bancă și la Chișinău, în Republica Moldova. Cea mai recentă reușită, după 19 ani de activitate, este introducerea robotului George, o platformă digitală de banking pentru clienți.

102 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 8 =