Caută
Close this search box.

Armata germană a publicat o fotografie cu o UNIFORMĂ NAZISTĂ

armata germană

Armata germană a prezentat scuze miercuri, după ce a postat cu o zi înainte, pe Instagram, o fotografie cu o uniformă a Wehrmachtului – armata regimului nazist – împodobită cu Crucea de Fier şi svastici, în contextul în care fostul ministru al Apărării Ursula von der Leyen a obţinut învestirea noii Comisii Europene, relatează AFP.

Bundeswehr – actuala armată germană – a postat pe contul său oficial o fotografie cu comentariul ”Retro”, în care prezintă uniforma Wehrmachtului, pe care se observă svastici şi Crucea de Fier din epoca nazistă.

Fotografia, făcută la Muzeul de Istorie Militară de la Dresda, în estul Germaniei, şi pe care era postat comentariul ”chiar şi azi elemente de stil militar fac parte din haute couture”, a fost descoperită de tabloidul Bild.

Poza a fost ştearsă apoi de către Bundeswehr.

Armata şi Ministerul german al Apărării au cerut scuze miercuri din cauza acestei ”erori inacceptabile”.

Fotografia a fost publicată, afirmă ele, din greşeală, în cadrul unui reportaj fotografic cu privire la ”influenţa militară asupra modei”.

”Extremismul în toate formele sale este absolut interzis de Bundeswehr”, dau asigurări armata şi ministerul într-un mesaj comun, postat pe Instagram, Facebook şi Twitter.

Bundeswehrul a fost creat în 1955, printr-o ruptură faţă de Wehrmacht, armata nazistă din perioada 1935-1945, al cărei rol – alături de SS şi Gestapo – a fost dovedit în persecuţiile celui de-al Treilea Reich.

În 2018, ministrul Apărării de la acea vreme Ursula von der Leyen chema la ordine Bundeswehrul, după ce căşti şi alte vestigii din epoca nazistă au fost expuse într-o cazarmă.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene (CE) a cerut atunci ca numele unor cazărmi să fie schimbate. Acestea purtau nume ale unor ofiţeri din cadrul Wehrmachtului, precum Edwin Rommel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri