Caută
Close this search box.

Băsescu: Avem rege! La acest scor, Iohannis este unsul lui Dumnezeu

traian băsescu

Traian Băsescu a făcut, luni seară, la Digi24, o analiză a rezultatului alegerilor prezidențiale și situația din PSD. „Avem rege!”, a exclamat fostul președinte. El a adăugat că președintele Iohannis poate să protejeze Guvernul Orban prin scorul obținut, iar ce se va întâmpla în PSD va fi „o răzbunare ieftină”.

„Avem rege! La acest procentaj, Iohannis este unsul lui Dumnezeu, nu numai al poporului. N-a existat în Europa, cred, în ultimii 30 de ani un președinte ales cu 65%, cu excepția domnului Iliescu, care în 92 a obținut o astfel de performanță.

Este un scor zdrobitor care pune sub semnul întrebării chiar capacitatea întregului PSD de a mai face performanță politică în România”, a spus Traian Băsescu, la Digi24.

„Nu-i treaba președintelui șantierul. Și dacă ar fi avut 90%, nu președintele face autostrăzi, căi ferate, regularizări de râuri. Le face guvernul. Ce poate face, însă, președintele; prin scorul pe care l-a obținut, a dobândit o influență extraordinară atât asupra partidelor, cât și în relația cu populația.

Atunci, președintele ar putea să se așeze între opoziția pesedistă și guvern să-l protejeze până când se consolidează și să-i creeze condiții să nu mai aștepte să lanseze marile proiecte după alegerile din toamna anului 2020, ci să înceapă acum. Ar avea un ciclu de cinci ani în care ar putea să se vadă eficiența guvernului Orban”, a subliniat el.

În ceea ce privește situația de la PSD, Traian Băsescu a spus că „oamenii din PSD, de regulă, sunt lași. Când le tragi una peste fălci se gudură”.

„Reprezentativ pentru ei este Ponta, ori de câte ori a fost o tensiune a abandonat. Au o lașitatea să nu-și asume, toți cei care se pretind a fi lideri ai PSD, dau vina pe Dăncilă și încearcă să se ascundă sub eșecul lui Dăncilă fără a recunoaște că, în primul rând, este eșecul lor. (…)

Vor face o răzbunare ieftină, vor crede că au luat măsuri, dar ei nu mai au oameni capabili să fie lideri, iar vremea PSD a trecut, va deveni un partid mediu. Marea problemă a PSD este că la ei nu mai vin oameni de valoare.

Generațiile de politiceni au trecut la PSD, iar înlocuirea se face cu mediocrități de tip Ciolacu, doamne cu strigături de tip Olguța Vasilescu sau soțul dânsei. (…) E nivel scăzut, nivel de strigători de (Partidul) România Mare, iar un partid nu se poate reface fără lideri credibili”, a mai spus Traian Băsescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri