Caută
Close this search box.

BĂTRÂNE din Iași, TÂLHĂRITE de un bărbat scos din pușcărie de PSD-ALDE-UDMR 779 de zile mai devreme

Infractorii eliberaţi prematur din închisori din voinţa Guvernului umplu statistica cu fărădelegi a Iaşului. Un individ deosebit de periculos care a fost eliberat din închisoare în a băgat în spital două ieşence, pe care le-a jefuit în stradă cu o violenţă ieşită din comun la numai câteva zile de la ieşirea din penitenciar.

Pe una a lovit-o puternic cu pumni în faţă şi apoi i-a smuls geanta, iar celei de-a doua i-a smuls geanta de pe umăr cu brutalitate, victima s-a dezechilibrat, lovindu-se de asfalt şi fracturându-şi grav braţul.

Culmea, individul a fost eliberat din închisoare după ce fusese condamnat tot pentru infracţiunea de tâlhărie, de unde a fost eliberat deşi mai avea de executat aproape 800 de zile de închisoare, ca urmare a recursului compensatoriu, aşa-numita „ordonanţă Tudorel Toader“, după numele ministrului care a promovat-o.

Infractorul care a jefuit şi băgat în spital două pensionare se numeşte Viorel Hiliţanu şi are vârsta de 54 de ani, el fiind originar din comuna Mogoşeşti. Pe data de 15 octombrie, Hiliţanu a fost eliberat din Penitenciarul Găeşti cu toate că mai avea de ispăşit încă cel puţin doi ani de puşcărie.

El mai avea de executat, concret, 779 de zile de închisoare, însă legea recursului compensatoriu promulgată de către Guvern l-a scos pe acesta din puşcărie. Bucuros de norocul care a dat peste el, individul s-a apucat iar de fărădelegi, în special tâlhării, specialitatea sa.

Acesta şi-a pus la punct o metodă inedită de operare: zilnic a mers în Piaţa din Nicolina, unde urmărea femei în vârstă printre tarabe. Apoi, mergea în urma lor până ce acestea ajungeau în locuri mai puţin frecventate, şi le tâlhărea, adesea cu violenţă.

Prima femeie a fost urmărită din Piaţa Nicolina în urmă cu mai bine de o săptămână, pe data de 23, adică la opt zile de la eliberarea din penitenciar.

„În timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, acesta, prin exercitarea unor acte de violenţă, ar fi deposedat o femeie de 66 de ani, de mai multe bunuri, geantă, bani, ochelari de vedere, documente, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.000 de lei“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.

Hiliţanu i-a smuls geanta de pe umăr, iar femeia s-a dezechilibrat şi a căzut, fracturându-şi braţul la impactul cu solul. În timp ce femeia era transportată cu ambulanţa la spital la sesizarea unor trecători, Hiliţanu s-a întors în piaţă, dezamăgit de captura sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri